Kırgınlık yaratan röportaj…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırgınlık yaratan röportaj…
Abone ol
Eski Dışişleri Bakanı Yakış, eski Başbakan, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’ndan “özür” diledi…

Muhalif. Özel

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan muhalifte yayınlanan demecinde yer alan  kimi sözleri nedeniyle özür diledi…

Yaşar Yakış, yazarımız Nursun Erel’in  Suriye ile ilgili sorularını yanıtlarken, iki ülke ilişkilerinin kopmasına yol açan olayları değerlendirmiş ve Davutoğlu ile Esad arasında 10 yıl önce gerçekleşen 6 saatlik görüşmeye  atıfta bulunarak, Davutoğlu’nun Esad’a, Müslüman Kardeşlerden kimi isimleri kabineye alması önerisinde bulunduğunu söylemişti. Ancak Yakış’a göre Esad bu öneriyi reddetmiş ve “görüşme bitmiştir” diyerek toplantıyı sonlandırmıştı.

—özür mesajı—

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış yazarımız  Nursun EREL’e konuyla ilgili olarak dün şu mesajı gönderdi:

“16 Ağustos 2022 tarihli www.muhalif.com.tr adlı sitede sizinle yaptığım bir mülakat yayımlanmıştır. Bu mülakatımda Sayın Ahmet Davutoğlu’nun 2012 yılında Beşar Esat’la yaptığı 6 saat süren konuşmaya değinmiştim. O tarihteki medyada verilen haberlerde Sayın Davutoğlu’nun Beşar Esat’a Türkiye’nin görüşlerini aktardıktan sonra, kuracağı hükümette “Müslüman Kardeşler Örgütü mensuplarından şu şu isimleri hükümete alın” şeklinde bir telkinde bulunduğu bildiriliyordu.

Gerçi ben size verdiğim mülakatta, “Sayın Davutoğlu’nun böyle bir telkinde bulunduğu iddia ediliyor. Tabii teyit yok” diyorum ve siz de beyanımı metne aynen yansıtmışsınız.

Sayın Davutoğlu ile uzun süre birlikte çalıştık. Yürütme erkinin en başında uzun süre görev yapmış bir devlet adamına izafe edilen beyanları medyaya aktarırken, bu beyanları birincil kaynaklardan tahkik etmem gerekirdi. Bu hassasiyeti göstermemiş olduğum için değerli dostum Sayın Davutoğlu’dan özür diliyorum. Bu beyanımı sitenizde uygun bir şekilde yayımlarsanız memnun olurum.

Yaşar Yakış

Dışişleri eski Bakanı

https://www.muhalif.com.tr/makale/akpnin-eski-disisleri-bakani-yasar-yakistan-ozel-degerlendirmeler-1565


Yorum Yazın