Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon değerindeki sorular ve kazananlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon değerindeki sorular ve kazananlar
Abone ol
ATV ekranlarının fenomen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon TL'nin sahibi Rabia Birsen Güvercin oldu. Peki, geçmişten bugüne kadar milyonluk sorular nelerdi? Kim Milyoner'de kimler 1 milyon TL'yi kazand?

Yarışmada 1 milyon TL değerindeki soruya ulaşan ilk isim Şeyma Özin olmuştu. Özin, soruya yanlış cevap vermişti.

SORU: Herodot'un yazdığı, Mısır firavununun dilin kökeni deneyinde, doğunca çobana verilerek kapatılan, o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk kelime nedir?

  1. Ver 
  2. Anne
  3.  Ekmek
  4. Su

DOĞRU CEVAP: Ekmek

Lise öğrencisi İrfan Yıldırım 1 milyon TL'lik soruyu açtıran ikinci isimdi. Soru açıldığı andan itibaren doğru cevabı tahmin eden Çağdaş, durumu riske atmamış ve yarışmadan çekilme kararı almıştı.

SORU: Kur'an-ı Kerim'de hangisi üzerine yemin edilmemiştir?

  1. Deniz 
  2. Güneş
  3. Arı
  4. Kalem

DOĞRU CEVAP: Arı

Milyonluk soruyu gören ve doğru bilerek 1 milyon TL değerindeki büyük ödülün sahibi olan isim Arda Ayten olmuştu. Bir döneme damgasını vuran Ayten, milyonluk soruya ulaşabilen üçüncü isim olarak program tarihine geçti. İstiklal Marşı'nı baştan sona okuyarak geçen kelimeleri sayan Ayten, programa damga vurmuştu.

SORU: On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?

  1. Vatan
  2. Kan
  3. Toprak
  4. Yurt

DOĞRU CEVAP: Toprak

Kim Milyoner Olmak İster'de milyonluk soruyu açtırabilen dördüncü isim ise 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Batu Alıcı olmuştu. Genç yarışmacı sorunun doğru cevabını tahmin edemediğini ve şıklardan yakın gelen bile olmadığını söyleyerek çekilme kararı almıştı.

SORU: Hangisi "Dede Korkut Hikâyeleri"ndeki karakterlerden biri değildir?

  1. Bala Hatun
  2. Banu Çiçek
  3. Bamsı Beyrek
  4. Bayındır Han

DOĞRU CEVAP: Bala Hatun

Son olarak ise Kim Milyoner Olmak İster programına damga vuran isim Rabia Birsen Güvercin oldu. Tüm soruları doğru yanıtlayarak 1 milyon TL değerindeki son soruyu görmeye hak kazanan Güvercin, büyük ödülün sahibi oldu. Hikayesi ile gönüllere taht kuran Rabia Birsen Güvercin, Kim Milyoner tarihine geçen yarışmacılardan da biri olmayı başardı.

SORU: Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?

  1.  Ş
  2.  V
  3. G
  4. H

DOĞRU CEVAP: “V”


Yorum Yazın