Kılıçdaroğlu’nun secccadeye basma olayı için Necati Özkan: Ortada saygısızlık da yoktu, kasıt da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu’nun secccadeye basma olayı için Necati Özkan: Ortada saygısızlık da yoktu, kasıt da
Abone ol
Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörlüğünü yapan, yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccade üstünde çekilmiş fotoğrafının yayınlanmasından sonra, konuya ilişkin yorumda bulundu.

Yazısında nefret diline varan eleştirilerin bulunulduğunu belirten Özkan, ” Seçim öncesi tam da aradıkları ’ayrıştırıcı malzemeye’ kavuşan AKP’li siyasiler, tabandan tepeye olaya dahil oldu. Birkaç saatte at izi it izine karıştı. Sonuçta Kemal Kılıçdaroğlu trol ve botlarla köpürtülen bu sahte kampanyaya karşı, hiç gereği yokken açıklama yapmak zorunda kaldı. Gereği yoktu çünkü ortada saygısızlık da yoktu, kasıt da!” diye yazdı.

İslam âlimi Mustafa İslamoğlu’nun, ”Ne seccadesi yahu! Peygamber kendi mescidinde yıllarca hem kendisi hem sahabesi ayakkabılı-sandaletli namaz kıldı” sözlerine işaret eden Özkan, ”14 Mayıs’a kadar ’seccade’ türü nefret dilinin kullanılacağı ve ötekileştirici kampanyaların yapılacağını göreceğiz. Çünkü iktidarın kullanabileceği yegâne konu kutsallar kaldı. Siyasette trol ve bot hesapların kullanımı bir müddet daha var olmaya devam edecek. Kampanyaların dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve seçmenin korunması için bu gecekondu rejimi değiştirmekten başka çare yok” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın…


Yorum Yazın