Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu alıntılayan Demirtaş: Güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu alıntılayan Demirtaş: Güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum
Abone ol
Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam paylaştığı ‘Alevi’ videosunu alıntılayan Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum." dedi.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir evinin mutfağından videolar çekerek paylaşıyor. Bu videolar sosyal medyada da büyük karşılık buluyor.

Demirtaş, Twitter’dan Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı: “Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli. Bu topraklarda ayrımcılık olmadan, eşitçe, kardeşçe, huzur içinde yaşamak mümkün. Sayın Kılıçdaroğlu’nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum.”

 

Kılıçdaroğlu, dün Twitter’dan yayınladığı videoda Alevi olduğunu belirterek şunları demişti:

"Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız. Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir.

Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? “Alevi olmaz” diyen bu sisteme “Doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur” diyecek misin? "


Yorum Yazın