Nursun Erel yazdı:

Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına kim getirdi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına kim getirdi?
Abone ol
Nursun Erel'in kaleme aldığı "Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına kim getirdi?" başlıklı yazı...

Çeyrek asırdır, AKP gölgesi altında, giderek batıdan, moderniteden, demokratik değerlerden uzaklaşan, parası pul olan, sorunlar yumağı altında ezilen Türkiye’de bir türlü iktidara “dur diyemeyen” muhalefet, şimdi de için için yanarak, parçalanıp dağılıyor.  

 

-Dünyanın başka bir ülkesinde bu kadar -ben benci- siyasetçi var mıdır? 

 

Diye düşünüyor insan… 

 

Peki bu “için için yanıp, parçalanıp dağılma” süreci acaba sadece muhalefetteki politikacıların “ben benciliği” yüzünden mi oluyor? Yoksa “başka eller”mi var işin içinde? Bu çok önemli bir soru değil mi? 

 

Son günlerde deneyimli diplomat ve CHP’nin bir dönem dış politikaya bakışını biçimlendiren Onur Öymen’in “Baskılara Direnirken” kitabı var elimde… Kitap, neredeyse bütün bu sorulara farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. O kadar ki, kitapta batının CHP’yi şekillendirmekte, hatta Deniz Baykal’ın kaset komplosu ile CHP’nin başından gitmesi ve yerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun getirilmesinde aktif rol oynadığının belgelerini görüyoruz. İşte size Öymen’in kitabından konularla ilgili birkaç alıntı: 

 

——Silk Road Raporu—- 

 

“Deniz Baykal’ın 10 Mayıs 2010 tarihinde istifasına yol açan “kaset komplosu”ndan birkaç ay önce, merkezi İsveç’te bulunan Silk Road Estitüsünün yöneticisi Svaneti Cornell ziyaretime geldi ve hazırladıkları 77 sayfalık bir raporu getirdi. Rapor, “İslam ile Demokrasi arasında çekiştirilen Türkiye” başlığını taşıyordu.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın