Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığı için konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığı için konuştu
Abone ol
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Aralık günü yaşanan dövizin sert düşüşü ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Aralık günü duyurduğu "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" modeli ve Cumhurbaşkanı adaylığı için önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Aralık gecesi kamu bankalarında yaşandığı iddia edilen hareketliliğe dikkat çekti.

O geceyi mutlaka aydınlatmak gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları vurguladı:

“Öncelikle Meclis’te bunun araştırılmasını isteyeceğiz. Arkadaşlar hazırlıklarını yaptılar. Geçmişte 128 milyar doların peşine düştüğümüz gibi 20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız. Akıldışı, güven ortamını tümüyle ortadan kaldıran bir adım daha attılar. Bunun bedelini millet ödeyecek.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da Millet İttifakı'nın kabulüyle bunun söz konusu olabileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, kamuoyunda ismi çokça geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı için şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız.”

Gazeteci Mustafa Balbay'ın köşe yazısını okumak için tıklayınız.

 


Yorum Yazın