Trabzon Millet Buluşması

Kılıçdaroğlu: Türkiye'ye söz veriyorum; ayrımcılığı bitireceğim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Türkiye'ye söz veriyorum; ayrımcılığı bitireceğim
Abone ol
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen Millet Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Ekrem başkan, İstanbul'u gerçekten de hem Fatih Sultan Mehmed'in hem Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuyla ayağa kaldıracak, buna inanıyorum.

Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var, bu ülkenin huzura ihtiyacı var, beraber olmaya ihtiyacı var. Kavgadan bıkmadık mı, sağdır soldur diye ayrımcılıktan bıkmadık mı? Türkiye'ye söz veriyorum: Ayrımcılığı bitireceğim.

Bir video yaptım, emekliye ikramiye asgari ücret kadar olsun dedim. 8500TL verdiler. Allah nasip olur iktidar olursak, kurban bayramında farkla birlikte 15 bin TL'yi hesaplara yatıracağız. 5'li çeteye gelince para var, emekliye yok öyle mi?

Esnafın bir ay içinde, bankalardan esnaf kefaletten çektiği kredilerin faizlerini sileceğiz. Esnaftan alınan stopaj var. Bunu da 1 ay içinde sıfırlayacağız.

KPSS'ye giren gençler, sınavda Türkiye derecesi yapıyor. Ama mülakatta eleniyor. Söz verdim, o torpili mülakata kaldıracağım, kim neyi hak ettiyse hakkının karşılığını alacak.

İktidar olmanın yolu kul hakkı yememekten geçer. Bütün Trabzonlu kardeşlerime sesleniyorum: 6 lider beraberiz. 6 lideri bir araya getiren demokrasidir, kul hakkı yememektir. Biz bir araya geldik, bu ülkeye adaleti getireceğiz.

Yandaşlara ihale yapıyorlar. ihale dolar/Euro ile. Kâr garantisi dolar/Euro ile. Hani milliyetçiydik? Hani kendi paramız vardı? Büyük ihalelerin hepsini dolar/Euro ile yaptılar. Bay Kemal'in sözü var: O ihalelerin hepsini TL'ye çevireceğim.

Asıl milliyetçi biziz. Süleyman Şah türbesini toprağımızdan kaçırdılar. Bayrağını indiren adamdan milliyetçi olmaz. Toprağını terk eden adamdan milliyetçi olmaz. Milliyetçilik Türk Lirası'nı güçlü tutmaktır. Milliyetçilik budur.

Sevgili gençler şunu unutmayın: Sizin hayalleriniz, Bay Kemal'in hedefleri olacak. O hayallerin tamamını gerçekleştireceğiz.

Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihticyacı var. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? Trabzon'a söz, Türkiye'ye söz veriyorum; ayrımcılığı bitireceğim.


Yorum Yazın