Kılıçdaroğlu: Bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız, nokta!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız, nokta!
Abone ol
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kendisini hedef alan söylemlerine ilişkin olarak, ”Bizim milliyetçiliğimizi de sorguluyorlar. Masanın altı üstü... Bunların hiçbirine inanmayın! Onların kanallarını, TRT’yi, neler yaptıklarını biliyorum. Bize inanın. Sözümüz sözdür! Biz onlar gibi değiliz. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız, nokta! Bayrağımız ve vatanımız için her türlü fedakarlığı yapar, ölüme gideriz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bartın’da düzenlediği mitingde konuştu: Kılıçdaroğlu, ”Bu 5’li çeteler ve yandaşları paraları çalıp yurt dışına götürdüler, sanıyorlar ki Bay Kemal o paraları getirmeyecek... Son kuruşuna kadar getireceğim. Milletin parasıdır o! Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim! Benim söylediğimi onlar da söylesinler! Onlar diyemiyorlar! Diyemezler, çünkü onların neler yediklerini bu kardeşiniz çok iyi biliyor” ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

”Bu ülkeye baharı getireceğim.

En geç 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğuralayacağız. 

Bizim umudumuz, geleceğimiz sizsiniz. Benim saraylarda gözüm yok, saraylar bize göre değil. Ben halk gibi, sizler gibi yaşarım. Her şey sizler gibi. 

Yaklaşık 10 bin genç sandığa gidecek oy kullanacak. Gençler, siz demokrasiden, özgürlükten, huzurdan, bereketten, kadın erkek eşitliğinden yana mısınız? Sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacak. 

Gençler; sizler, dünya siyaset tarihine olağanüstü hediye bırakacaksınız. Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı ama o ülkenin gençleri, Mustafa Kemal’in gençleri sandığa gittiler, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirdiler diyecekler. 

Bütün emekliler Kurban Bayramı’nda 15 bin lira parayı kendi hesaplarında görecekler. 

Para var arkadaşlar, Türkiye zengin bir ülke! Beşli çeteye, yandaşlara para var! 4 5 yerden aylık alanlara para var, emekliye gelince para yok! Var para var! 

Ne zaman düşse dara bir Kemal çıkar ortaya diye söylüyorsunuz. Birlikte Türkiye’yi kurtaracağız. Birlikte olursak demokrasiyi güçlendirmiş olacağız. 

Hayat pahalılığının bütün sıkıntısını çeken ev kadınlarıdır. 

Kırsal’da personel kadınların sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. Ayrıca kırsalda personel gençlerin de biz ödeyeceğiz. 

Aile destekleri sigortası getireceğiz. 1971 yılından beri uygulanmıyor. Fakirleri topluyorlar, kameraları çekiyorlar, onlara gıda, yiyecek dağıtıyorlar, fotoğrafla yayınlıyorlar. Kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceksiniz. 

Devlet, kadının güvencesi olacak. Birileri değil! 

Devlette torpili bitireceğim. Altığınız puana göre atamayı yapacağım. 

Bütün köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. 

Bizim milliyetçiliğimizi de sorguluyorlar. Masanın altı üstü... Bunların hiçbirine inanmayın! Onların kanallarını, TRT’yi, neler yaptıklarını biliyorum. Bize inanın. Sözümüz sözdür! Biz onlar gibi değiliz. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız, nokta! Bayrağımız ve vatanımız için her türlü fedakarlığı yapar, ölüme gideriz. Bunlar Süleyman Şah türbesini kaçırdılar, kaçırırken de bayrağı indirdiler. Sen kendi ülkende kendi toprağından nasıl Süleyman Şah türbesini kaçırırsın. Bir de milletçilik dersi veriyor. Sen kimsin! Kuzey Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirdiler. Nota verecek misiniz diye sorulduğunda müzik notası mı dedi! 

Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu, Putin’in kapısında nefes aldılar. Vuran Ruya! Beyefendi koşa koşa Putin’in kapısında bekledi. Putin kapıda kaç dakika beklettiğini gösterdi. Beyefendi gel otur dedi sonra. Bu benim onurumu derinden yaralayan bir şeydir. Biz asla böyle bir pozisyona düşmeyeceğiz! 

Kavgadan uzak, herkesin sevgi içinde yaşadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Kavgadan bıktık artık. 

Siz sözüm var, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım hiçbir ayrım yapmadan. 

Mansur ve Ekrem Başkan da Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlerinin başında olacak. Millet İttifakı liderlerinin genel başkanları da yardımcı olacak... 

Bu 5’li çeteler ve yandaşları paraları çalıp yurt dışına götürdüler, sanıyorlar ki Bay Kemal o paraları getirmeyecek... Son kuruşuna kadar getireceğim. Milletin parasıdır o! Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim! Benim söylediğimi onlar da söylesinler! Onlar diyemiyorlar! Diyemezler, çünkü onların neler yediklerini bu kardeşiniz çok iyi biliyor. Huzuru getireceğim. 

Her şey çok güzel olacak! Baharı getireceğim bu ülkeye! Güzelliği getireceğim bu ülkeye! Huzur içinde ve kardeşçe yaşayacağız!”


Yorum Yazın