Kendisine kumpas kurulduğunu söyleyen belediye başkanına CHP’li vekillerden yanıt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendisine kumpas kurulduğunu söyleyen belediye başkanına CHP’li vekillerden yanıt
Abone ol
İzmir'in Menemen ilçesinde "zimmet ve irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden uzaklaştırılan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, kendisine kumpas kurulduğunu söylemişti. Aksoy’un iddialarının odağında olan CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Atilla Sertel kendisine yanıt verdi.
Haber Videosu

CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine Kasım 2020’de soruşturma başlatılmış, İzmir’e gönderilen 3 CHP milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. 

 CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım’da Aksoy’u oy birliğiyle “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım’da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu. 

Sonrasında “yolsuzluk” iddiasıyla 8 ay tutuklu kalan Aksoy, başına gelenlerden kendi partisini sorumlu tutmuştu. 

Aksoy, Seyrek’teki dev ihale öncesi partisinden iki İzmir milletvekilinin kendisine “açık ihale değil, pazarlık usulü bir ihale” yapması için baskıda bulunduğunu ancak kendisinin kabul etmediğini öne sürmüştü. 

Eski belediye başkanı döneminde de 172 adet gayrimenkulle ilgili de usulsüzlük tespit ettiğini öne süren Aksoy, ancak yine CHP milletvekilleri tarafından “eski başkanın üzerine gitme” diye baskıya uğradığını iddia etmişti. 

Kendisine kendi partisi içinden kumpas kurulduğunu öne süren Aksoy, sahte imzayla tutuklatıldığını belirtti. Menemen’in AKP’ye teslim edildiğini öne süren Aksoy, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan‘la ilgili de dikkat çeken iddialar ortaya atmıştı.  

Tuncay Özkan ve Atilla Sertel’den iddialara yanıt

Aksoy’un bu açıklamalarının ardından CHP’nin iki İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Atilla Sertel bir video mesajla isim vermeden Aksoy’a yanıt verdi. Özkan ve Sertel, Aksoy’un iddialarını reddettiler ve ispatlamaya çağırdılar. Ayrıca Özkan, şantaja devam etmesi halinde Aksoy hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da ekledi. 

Röportajda Aksoy, söz konusu milletvekillerinden bahsederken “gazeteci kökenli” diye bir ifade kullanmamıştı. Ancak Özkan ve Sertel, CHP’nin İzmir’de gazeteci kökenli milletvekillerinin sadece kendileri olduğu için bu açıklamayı yapmaya gerek duyduklarını söylediler. 

Kaynak: Veryansın TV 


Yorum Yazın