Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyareti nasıl karşılandı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyareti nasıl karşılandı?
Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyaretini bölgenin tecrübeli gazetecisi Necdet Karadeniz Muhalif'e değerlendirdi

Muhalif.Özel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi.

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, Balıklıgöl ziyaretinin ardından bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın geçmişte CHP'nin kalesi sayıldığını belirterek,  "Gelmedik, sofranıza oturmadık, dertlerinizi dinlemedik, Şanlıurfa’ya helalleşmeye geldim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'nın Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantep ile olağanüstü çaba gösteren, tarih ve kültürüyle dikkati çeken bir şehir olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın Türkiye'nin önemli bir tarım kenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tarım, stratejik sektördür. Arabanız, buzdolabınız olmayabilir ama günde üç sefer yemek yeme zorundasınız, evlatlarınızın karnını doyurmak zorundasınız. Hayvanınız varsa hayvanınızın karnını doyurmak zorundasınız. Beslenmek zorundayız hepimiz. O nedenle tarım sadece Türkiye'de değil tüm dünyada stratejiktir ve bütün dünya başka bir ülkeye el avuç açmayayım diye tarıma, çiftçiye özel destek verir." diye konuştu.

Partisinin ülkedeki sorunları çözmede kararlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bütün sorunları çözülebilir, kapasitesi, yetişmiş insan gücü vardır. Sanayicisinin önüne engel çıkarmayın, vallahi dünyayı doyurur. Önünü görsün, baksın, nasıl olacak. 'İstikrar olsun yatırım yapayım.' diyor. İstikrar yok, esnaf malını satıyor, aynı malı alacak yerine koyacak parayı bulamıyor. Çünkü fiyatı ikiye katlanmış, istikrarı sağlayacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyaretini, bölgenin deneyimli gazetecisi Necdet Karadeniz'e sorduk.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyaretini Necdet Karadeniz Muhalif'e anlattı.

Yerel Gazeteci Necdet Karadeniz şöyle anlatıyor:

"Güneydoğu illerinde halkla tekrar barışmak ve bir araya gelmek adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri ziyaretlerde bulunuyor. Bu Urfa gezisi de o gezilerden biri. Bu programlar "helalleşme" çağrısı , aynı zamanda partiye oy toplama ve artık önümüzde bir seçim göründüğü için yapılıyor.

Özellikle Şanlıurfa'da da örgütsel bir sıkıntı var. CHP'nin il ve ilçe örgütlerinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yani özellikle CHP'nin Şanlıurfa'da iktidar aleyhine tek kelime konuşmaması, AK Parti'nin arka bahçesi gibi hareket edildiği çok açık ve net bir şekilde görülmektedir. 

Bu kadar yolsuzluk ve yanlışlar karşısında bu kadar projesiz bir Büyükşehir Belediyesi'nin şehri yaşanılmaz hale getirdiği Şanlıurfa'yı büyük bir köye çevirdiğini ve buna muhalefet olarak CHP'nin hiçbir organından ses çıkarılmaması tesadüf değildir.

Özellikle bu konuda gerçek CHP'liler oldukça rahatsız. Kemal Kılıçdaroğlu mesela Mehmet Alagöz, Dr. Süleyman Gök, CHP Eski Urfa Milletvekili ve genel saymanı Mahmut Yıldız, Eski CHP Milletvekili Mehmet Vedat Melik gibi isimlerden birini sağ tarafına alıp Şanlıurfa'ya girmiş olsaydı binlerce insan onları karşılardı ama Sayın Kılıçdaroğlu bunu yapmayarak siyasi bir hata yapmıştır; çünkü karşılığı olmayan insanlarla beraber şehirde gezerseniz sonuç alamazsınız. 

Kemal Kılıçdaroğlu, şuan da bu yanlışı yapıyor ve yaptırıyorlar. Bunun sebebi de Oğuz Kaan Salıcı'dır. Teşkilatı tanıdığı halde teşkilata gerektiği düzeni vermeyen bir süreç yaşamaktayız.  Şuan CHP gezerken Şanlıurfa'da bütün urfa halkına Urfa'da chp varmı yok mu? sorusunu sorabilirsiniz alacağınız yanıt bellidir, vatandaştan kopuk esnaftan kopuk bir halde geziyorlar. Böyle devam ederse CHP Şanlıurfa'da yerlerde sürünmeye devam eder. Ben iddia ediyorum ki; CHP'nin içinde Atatürk İlke ve İnkılaplarını saymasını bilmeyen bir çok milletvekili bulunuyor. Bu ülkenin geleceği için hepimiz kendi üzerimize düşeni yapmak zorundayız bu iktidarın karşısında böyle bir muhalefet istediklerini yaptırıyor." dedi


Yorum Yazın