Minik Eros'u, dakikalarca işkence ederek öldürmüştü!

Kedi katliamcısı İbrahim Keloğlan yeniden yargılanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kedi katliamcısı İbrahim Keloğlan yeniden yargılanacak
Abone ol
İstanbul Başakşehir’de ‘Eros’ isimli kediyi defalarca tekmeleyerek öldüren ve ‘iyi hal’ indirimi ile salınan İbrahim Keloğlan yeniden yargılanacak.

Haberi Twitter’dan duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcılığın Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazının kabul olduğunu, davanın yeniden görüleceğini yazdı.

Keloğlan, 1 Ocak’ta Ziya Gökalp Mahallesi’nde yaşadığı sitedeki ‘Eros’ adlı kediyi koridorda sıkıştırmış, tekmeleyerek canice öldürmüştü.

Cinayet anı kameralara yansımış, Keloğlan 4 Ocak’ta tutuklanmıştı. Savcılık, Keloğlan hakkında ‘bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan altı aydan dört yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Küçükçekmece 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi, 8 Şubat 2024’teki duruşmada, Keloğlan hakkında ‘evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28/ A-2 maddesi hükmü uyarınca önce bir yıl altı ay hapis cezası vermişti.

‘Gereği’ değil ‘geleceği’ düşünülmüştü

Cezanın Keloğlan’ın ‘geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan’ mahkeme, cezayı bir yıl üç aya indirmişti.

‘Daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması’, ‘kişilik özellikleri’ ile ‘duruşmadaki tutum ve davranışları’ da gerekçe gösterilerek ‘yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat’ getiren mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanığın tahliyesine hükmetmişti.

Mahkeme, Keloğlan’ın beş yıl süreyle denetime tabi tutulmasına bu süre içinde kasten bir suç işlememesi halinde hükmün ortadan kaldırılmasına karar vermişti. Keloğlan’ın serbest bırakılması kamuoyunda infial yaratmış, yeniden yargılanması için kampanya başlatılmıştı.


Yorum Yazın