Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiye ulaşıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiye ulaşıldı
Abone ol
Mahsur kalanların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan mahsur kalan 17'si asker, 4' ü Balıkesir Büyükşehir belediye personeli olmak üzere toplam 21 kişiye, 16 saat sonra ulaşıldı. Mahsur kalan 21 kişiye, karayolundan giden ekiplerin ulaştığı bildirildi.

Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı Sarıkız Tepesi'ndeki Hava Radar Kıta Komutanlığı'ndan hareket eden 3 araçtaki 17 askeri personel ile yolu açmak için görevlendirilen 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kaz Dağları Milli Parkı'na 25 kilometre mesafede mahsur kaldı. 

VALİ, 'KISA SÜRE İÇİNDE KENDİLERİNE ULAŞMAYI UMUYORUZ' DEMİŞTİ

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Bütün personelimize geçmiş olsun diyorum. Hepsinin sağlık durumu iyi. İnşallah çok kısa süre içinde kendilerine ulaşmayı umuyoruz. Karadan çalışmalara ek, hava kuvvetlerimiz helikopterle keşif yaptı ancak hava şartları uygun olmadığı için müdahale edemedi. Dozer, greyder ve yol açıcı makineler ile çalışıyoruz. 500 metre mesafeye kadar yaklaştığımızı ifade edebilirim." dedi.


Yorum Yazın