Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?
Abone ol
Karın bölgesinde birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkan deformasyonlara etkili bir çözüm olan karın germe ameliyatı birçok kadının tercih ettiği güvenilir bir operasyonel işlemdir. Bir diğer adı da Abdominoplasti olarak bilinir. Peki, bu işlemi daha çok kimler tercih eder? İşte yanıtı...

Doğum gerçekleştikten sonra, karın duvarındaki bağ dokusu gevşer ve karın duvarı öne doğru gelir. Bu da göbek bölgesinde bolluk ve çatlak görünümlere sebep olur. Estetik açıdan rahatsız edici bu görüntüyü ortadan kaldırabilmek için yapılan egzersiz ve diyetler de kesin çözüm sağlamamaktadır. Bu nedenle karın germe operasyonu kesin çözüm sağladığı için sıklıkla tercih edilir.

Abdominoplasti planı doktorun detaylı muayenesi ve tetkikleri ile belirlenebilir. İşlem önce karnın alt bölümünden başlar. Karın germe operasyonu bu bölümden yanlara doğru çizilen çizgi ile başlar. Bu çizgi ile göbek deliğine kadar gevşemiş olan fazla deri alınır. Daha sonra göbek deliğinden yukarıda kalan deri aşağı doğru gerdirilir. Karın duvarının üzerinde kalan dikişler toplayıcı görevi görür. Dikişlerle, gevşeyen ve sarkan karın kasları sıkılaştırılır ve karın bölgesi eski sertliğine kavuşur.

Karın germe ameliyatı kimlere uygulanır?

Hamilelik dönemini biten, birden fazla doğum yapmış ya da aşırı kilodan kaynaklı göbek bölgesindeki fazla yağlanma ve gevşemiş deri görüntüsünden rahatsız olan kişilere karın germe ameliyatı uygulanabilir. Bu ameliyat cerrahi işlem olduğundan doktor tarafından anestezinin sorun olmayacağı tetkiklerde anlaşıldığında uygulanabilir.

Karın germe ameliyatı öncesi neler yapılmalı?

Her cerrahi işlem gibi karın germe ameliyatı öncesinde de dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur. Bunlar:

•    Kanamanın kontrol altında tutulabilmesi için ameliyattan en az 2 hafta önce aspirin vb diğer kan sulandırıcı ilaçlar doktor kontrolünde bırakılmalıdır.
•    Ameliyata kişinin kilosu uygun değilse doktor tarafından ameliyat için belirlenen kiloya ulaşmalıdır.
•    Mideyi yormayan yiyecekler tüketilmeli, sindirimde zorluğa yol açabilecek gıdalardan uzak durulmalıdır.
•    Ağrı kesici ve vitamin hapları zorunlu değilse karın germe operasyonu öncesi doktor kontrolünde bırakılmalıdır.
•    Sigara ve alkol mümkünse en az birkaç ay önce kesilmelidir.
•    Başarılı bir karın germe operasyonu için önemli diğer ise doktor tavsiyelerine her aşamada uymaktır.

Karın germe ameliyatı sonrası neler yapılmalı?

1.    Operasyon sonrasında, bacakları hafifçe karına çekerek yatmak gerginlik hissini azaltır
2.    Öksürük, aksırık gibi ani kasılmalar ve ağır kaldırmak karın içi basıncını artıran durumlardır. Bu basıncın artması karın germe ameliyatı sırasında atılan dikişleri zorlayabilir bu nedenle ani hareketlerden kaçınılmalıdır.
3.    Bandajlar çıkınca hastalar banyo yapabilir. Tazyikli su akışından ameliyat bölgesini koruyarak banyo yapılabilir.
4.    İşlem sonrası ilk 6 hafta hasta karın egzersizinden uzak durmalıdır. Hasta sadece hafif tempoda yürüyüş yapmalıdır.

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci

Hastaların karın germe operasyonundan sonra 1-2 gece hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir. Ameliyattan gerekli verimi alabilmek için operasyondan sonra en az 1 ay boyunca mutlaka korse takılması gerekir. 

Ameliyattan 3-4 saat sonra refakatçi yardımı ile ayağa kalkılması uygun görülmektedir. Ertesi gün ise hasta, yavaş hareketlerle hafif işlerini destek almadan yürütebilir. 

Fazla ağrılar için doktorun önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilir. 

Ameliyattan 2-3 gün sonra duş alınabilir.

Ortalama karın germe ameliyatı süresinden 2 ay sonunda hasta, tüm aktiviteleri yapabilecek hale gelir.

Karın germe ameliyatı fiyatları

Ameliyat fiyatları;
•    Kullanılacak tekniğe,
•    Yağlanma oranına,
•    Sarkma ve gevşeme durumuna,
•    Aynı anda başka operasyon yapılıp yapılamayacağına göre değişmektedir.

Merkezimizdeki uzman kadromuz bütçenize uygun karın germe ameliyatı fiyatları tekliflerini size sunmaya hazır! Randevu almak için hemen iletişime geçin.

https://www.ozanbalik.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.



 


Yorum Yazın