TOKİ sosyal konutları için

Karayalçın’dan ‘vicdansız proje’ değerlendirmesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, katıldığı Halk Tv canlı yayınında TOKİ’nin sosyal konutlar projesini, ‘vicdansız proje’ olarak değerlendirdi. Karayalçın, “Açıklanan paketle dar gelirlilerinin bu projede konut sahibi olmaları olanaklı değil” dedi.

Başbakan yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı, Parti Genel Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş Murat Karayalçın, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Karayalçın programda gündemde yer alan konular hakkında yorumlarda bulundu. Türkiye’deki konut fiyatları, 2022 TOKİ sosyal konutlar projesi, Altılı Masa, Kemal Kılıçdaroğlu bu konu başlıklarından bir kaçıydı.

Karayalçın yeni açıklanan TOKİ sosyal konutlar projesini ‘vicdansız proje’ olarak nitelendirdi. Deneyimli siyasetçi neden ‘vicdansız proje’ olarak ifade ettiğini de şöyle açıkladı:

“Çünkü sabit gelirliler, dar gelirliler buradan konut sahibi olamaz. O nedenle ciddi bir sorun var. Ödeyemezler. Ciddi bir vicdansızlık olarak görüyorum. Hem sabit gelirliler diyeceksiniz, hem de açıkladığınız ödeme planı sabit gelirlilerin yapmış oldukları kira harcamaları dikkate alındığında bu mümkün olmayacak. Hem oturmakta oldukları konut için kira verecekler, hem de birkaç yıl sonra bitecek projedeki daire için ödeme yapacaklar. Dar gelirli ailenin bu iki ödemeyi yapması olanaksız. Bunun için yeni destekler versinler. Kredi mekanizmaları belki devreye girebilir. Konut kredisi düşürülmelidir. Bu tür desteklere dar gelirli ailelerin ihtiyacı var.”


Yorum Yazın