Vatandaş Kızılay'a isyan ediyor!

Kanser hastası yakınları için otogardan insan buluyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanser hastası yakınları için otogardan insan buluyorlar
Abone ol
Kızılay'ın kan stoğu her geçen gün azalıyor. Bir yakını kanser hastası olan vatandaş verdiği sokak röportajında, "Kızılay'da kan yok, gönüllü bul diyorlar. Ben her seferinde otogarda yatan insanları topluyorum, ceplerine para veriyorum, kan bulmak için cep telefonumu sattım." dedi.
Haber Videosu

Kahramanmaraş Depremi’nden sonra Kızılay’ın bünyesinde olan çadırları satarak deprem bölgelerine göndermesi ülkenin gündemine oturmuştu. 

Tüm cephelerden, Kızılay Başkanı Kerem Kınık için istifa çağrısı yapılmış, kuruma duyulan güven büyük oranda sarsılmıştı.

Kızılay'a duyulan güvenin azalmasının  kan stoklarının düşmesi ve dolaylı olarak ameliyatların ertelenmesine de neden olduğu ortaya çıktı.

Kan stoklarındaki yetersizlik, kanser hastası vatandaşların tedavilerinin aksamasına da sebep oluyor.

Sokak röportajına katılan bir vatandaş ise, hastanede tedavi gören yakınına kan bulmakta zorluk çektiğini açıkladı.

Sokağın gündemi adlı Youtube kanalının gerçekleştirdiği sokak röportajına katılan bir vatandaş, "Kanser hastam var. Demetevler Onkoloji'de yatıyor. Trombosit diye bir kan var, kanser hastalarına veriliyor. Kızılay il başkanını arıyorum, bana dönüş yapılıyor "Kızılay'ın envanterinde hali hazırda o kan yok. Gönüllü bul diyor". Ben her gün Aşti'ye gidiyorum otogarda yatan insanları topluyorum, ceplerine para veriyorum. En son cep telefonumu sattım, kan tedarik ettim" ifadelerini kullandı.

 

 


Yorum Yazın