Kampüse girebilmek için aşı zorunluluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kampüse girebilmek için aşı zorunluluğu
Abone ol
İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü, tüm öğrenci, akademisyen ve idari çalışanlarının kampüse girebilmeleri için koronavirüs aşısı olma zorunluluğu getirdi. Türkiye’de ilk defa bir üniversite koronavirüs aşısı zorunluluğu getirmiş oldu.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü, 27 Ağustos 2021 tarihli Senato Toplantısı’nda ele alınan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamına, aşının alternatifi olarak ilan edilen zorunlu PCR testi uygulamasını almadı.

9 Eylül 2021'de yayımlanan genel tedbirler arasında, “Tüm öğrenci, akademisyen ve idari çalışanlarımızın külliyeye (kampüse) girebilmeleri için aşı yaptırmış olmaları zorunludur” ifadesi yer aldı.

Senato kararlarına göre, aşı yaptırmasına engel durumu olanlar bu durumu belgelemek şartıyla aşı olma zorunluluğundan muaf tutulacak.

İbn Haldun Üniversitesi’ndeki tedbirler kapsamında, koronavirüs belirtileri gösteren öğrencilerin ve üniversite mensuplarının hızlıca PCR testi yapılması sağlanacak, testi pozitif çıkan öğrencilerin de hastalığı ağır geçirmemesi durumunda aldıkları yüz yüze derslerin çevrimiçi olarak da katılabilmesi mümkün olacak.

(Karar Gazetesi)


Yorum Yazın