Kalın'dan İsveç'e 'Kuran yakma eylemi' tepkisi: Kutsal değerlere saldırı, özgürlük değil modern barbarlıktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalın'dan İsveç'e 'Kuran yakma eylemi' tepkisi: Kutsal değerlere saldırı, özgürlük değil modern barbarlıktır
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç'in başkenti Stokholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılmasına izin verilen 'Kuran yakma eylemine' tepki göstererek, yapılanın İslam düşmanlığının teşvik edilmesi olduğunu söyledi.

Twitter üzerinden açıklamada bulunan Kalın, "Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılması açık bir nefret ve insanlık suçudur. Bunu şiddetle lanetliyoruz" yazdı.

Kalın, "Kutsal değerlere saldırı özgürlük değil modern barbarlıktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu eyleme izin verilmemesi için uyarılarda bulunduğunu vurgulayan Kalın, eyleme yine de izin verilmesinin "nefret suçlarının ve İslam düşmanlığının teşvik edilmesi" olduğunu belirtti.

Geçen hafta İsveç’in başkenti Stockholm’de PKK destekçileri olduğu iddia edilen kişiler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine kuklalı eylem yapmışlardı. 

Bunun ardından yaşanan bir başka olay da; Dışişleri Bakanlığı'nın, İsveç yetkililerinin Stockholm'de bulunan Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasına izin vermesinin ardından İsveç'in Ankara Büyükelçisi'ni Dışişleri'ne çağırması olmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu olayın ardından İsveçli mevkidaşının planlanan Ankara ziyaretinin iptal edildiğini bildirdi.

Finlandiya ve İsveç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından mayısta NATO üyeliği için başvuru yapmıştı. Türkiye, iki kuzey ülkesinin Ankara'nın terör örgütü olarak tanımladığı gruplara tolerans gösterdiğini belirterek, üyeliğe şerh düşmüştü.

Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO ülkeleri, iki ülkenin katılım protokollerini ulusal meclislerinden geçirdi.


Yorum Yazın