Kaliforniya Valisi kürtaj yasası ve eşcinsel haklarını koruyan tasarıya imza attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaliforniya Valisi kürtaj yasası ve eşcinsel haklarını koruyan tasarıya imza attı
Abone ol
Tasarının imzalanmasıyla birlikte, yeni yasalar trans çocukları ve kürtaj hastalarını koruyacak ve Newsom'un ulusal duruşunu yansıtacak.

Vali Gavin Newsom, cuma günü bu yıl onayladığı yaklaşık bin tasarının sonuncusunu imzaladı. Kaliforniya'nın yeni kuralları arasında, kapsamlı bir iklim faturası paketi de dahil olmak üzere bazı büyük değişiklikler ve karşıdan karşıya geçme uygulamalarına ilişkin yeni sınırlar gibi bazı küçük  düzeltmeler yer alıyor.

Seçmen kayıtlarında Demokratların Cumhuriyetçilere karşı ikiye bir üstünlüğü olsa bile, California'da tarım ticareti ve petrol endüstrisinde hala derin muhafazakarlık damarları ve sağ eğilimli güç merkezleri var. Yine de Newsom, ülkenin en kalabalık eyaletinde sunduğu liberal modeli uygulama konusunda kararlı.

Cumhuriyetçi eyaletler eşcinsel haklarını sınırladığından, Kaliforniya valinin söylediği şekilde kürtaj isteyen kadınlar için bir “kutsal alan” olacak. Cumhuriyetçi liderler başka yerlerde reşit olmayanlar için sosyal, psikolojik, davranışsal ve tıbbi müdahaleleri kapsayan (gender-affirming care) işlemleri engellerken, sınıflarda LGBT konularının tartışılmasını yasaklarken, Kaliforniya transseksüel çocuklara yasal koruma sağlayacak. Bu müdahaleler trans bireylerin hayatlarının çeşitli yönlerini - fiziksel veya psikolojik - cinsiyet kimlikleriyle uyumlu hale getirmelerine yardımcı olur.

Eyalet Hollywood film çekimlerini cumhuriyetçi eyaletlerden kendi bölgesine getirmek için film prodüksiyonlarına uygulanan vergi indirimlerini genişletecek. Silah üreticilerine ve satıcılarına dava açan kişilere ödüller sunacak.


Yorum Yazın