7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki dev deprem

10 il göçük altında: 41 bin 156 yurttaşımız hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 il göçük altında: 41 bin 156 yurttaşımız hayatını kaybetti
Abone ol
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremin derinliği 7 kilometre olarak tespit edildi. Yüzeye çok yakın ve şiddetli deprem çok geniş bir bölgeyi etkiledi. Kahramanmaraş depremin ardından Adana, Malatya, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa ve Osmaniye başta olmak üzere pek çok ilde binalar yıkıldı. Depremde 41 bin 156 yurttaşımız hayatını kaybetti, on binlerce yaralımız var.

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve son olarak öğle saatlerinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te 7,6'lık iki büyük deprem meydana geldi. 

Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman'da çok sayıda artçı depremler gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Kahramanmaraş'taki deprem başta Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay olmak üzere çok geniş bir bölgede yıkıcı etki gösterdi.

Son dakika gelişmeleri:

13.29: Can kaybı 41 bin 156'ya yükseldi.


22.21: AFAD Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ilgili olarak son durumu açıkladı. Açıklamaya göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 41.020 vatandaşımız hayatını kaybetti.

15.39: AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem felaketinde can kaybının 40 bin 689'a yükseldiğini söyledi

Sezer, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.


13. günün sonu

AFAD açıkladı

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremlerde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

11.40: Hatay'da depremin 13. gününde 296. saatte 2 mucize

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki Kanatlı Apartmanı'nın enkazından biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde sağ çıkarıldı. Ancak kurtarılanlar arasında yer alan çocuk sonrasında hayatını kaybetti.


12. günün sonu

22.46: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: 88 ülke bugüne kadar sahada bize yardım etti. 23 ülke görevini tamamlayarak ayrıldı, 65 ülke halen sahada.

22.45: Adana'dan hareket eden Norveç hava kuvvetlerine ait askeri nakliye uçağı, 30 yaralı ve 23 refakatçı depremzede ile Atatürk havalimanına iniş yaptı. Yaralı depremzedeler İstanbul'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

22.25: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Depremden etkilenen 10 ilimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi. Bütün ekiplerimiz bu alanlara ilişkin ayrıntılı jeolojik etüt raporlarını hazırlıyorlar. Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek.

21.35: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

21.28: Adana'dan hareket eden Norveç Hava Kuvvetleri'ne bağlı kargo uçağı ile İstanbul'a gelen 30 yaralı depremzede, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

20.48:Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesindeki tahliye çalışmalarıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Deprem bölgesindeki yaralı vatandaşlarımızın tahliyesi aralıksız sürüyor. Hava Yardım Köprüsü'nü kullanan uçaklar bölgeye yardımların taşınması ve yaralı vatandaşlarımızın tahliyesi görevine devam ediyor" ifadelerini kullandı.

20.42: İsias Otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt tutuklandı.

20.07:Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin istemeleri halinde, ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilmelerine karar verdiklerini açıkladı.

19.32: 278 saat sonra Hakan Yasinoğlu, kurtarma ekipleri tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ambulans ile sahra hastanesine getirilen Yasinoğlu, yapılan müdahalesinin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

19.24: ABD'de Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin organizasyonunda depremzedeler için toplanan 60 tonu aşkın yardım malzemesini taşıyan ilk kargo uçağı, Türkiye'ye doğru yola çıktı.

19.20: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), depremzede bir çocuğun yere çömelmiş askerin omzuna başını dayadığı görüntüyü, "O baş koyduğun omuz; devlettir, millettir" notu ile paylaştı.

19.19: Adıyaman'da arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, yıkılan binaların enkazı ise kamyonlarla kent dışında 2 ayrı noktaya taşınıyor.

19.17: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay’daki koordinasyon merkezini ziyaret edip, altyapı hizmetlerinden yardımların dağıtımına, geçici barınma alanlarının kurulumlarına kadar her alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesinin Hatay’da konuşlanan ekibiyle bir araya gelen Bakan Koca, çalışmalarını depremin ilk gününden beri büyük bir özveriyle çalışan tüm ekibi kutladı.

19.03: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde yaralanan ve Adana'da tedaviye alınan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

19.00: Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde çok sayıda bina enkaza dönüştü. Bazı binalar ise birbirine yaslanarak ağır hasar aldı. Binalarda yaşayanlar tahliye edildi.

18.52: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 35 bin 250 arama kurtarma personelin deprem bölgesinde çalışmalara katıldığını açıkladı. 

18.33: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nurdağı ilçesinin ardından geldiği İslahiye'de incelemelerde bulundu. Afet Koordinasyon Merkezi'nde depremden etkilenen İslahiye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgiler alan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Demokrasi Meydanı'nda depremzedeler ile bir araya gelerek sohbet etti, burada sürdürülen yardım çalışmalarını gözlemledi. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra aynı alanda bulunan ve küçük çocuklara eğitim verilen çadırı da dolaşarak, miniklerle bir süre oyun oynadı.

18.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem enkazından 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez ile telefonda görüştü. 

18.17: Hatay'ın Defne ilçesine 278'inci saatte Hakan Yasinoğlu, kurtarma ekipleri tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. CNN TÜRK muhabiri Enver Kaptanoğlu şu sözlerle aktardı: Hakan Yasinoğlu 40-45 yaşlarında enkazda sağ olarak kurtarıldı. Tolga Apartmanı'nda oturuyordu. Bir süredir onu canla kurtarmak için ekipler titizlikle çalışıyordu. 278. saatte kendisine ulaştılar.

18.17: 26 kişinin yaşamını yitirdiği Malatya'daki 25 dairelik Bulutlar Sitesi'nin kooperatif başkanı A.A. (50), Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı.

18.04: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-devlet üzerinden başlatıldığını bildirdi.

18.01: Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan bir bina dolayısıyla yürütülen soruşturmada 2 şüpheli yakalandı. Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğünce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nizip'te deprem nedeniyle yıkılan bir binaya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 2 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheliler yapılan yasal işlemlerin ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

17.58: Kahramanmaraş'ta 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 3.82 km olarak açıklandı.

17.20: Hatay'da depremde çöken özel hastanenin enkazından 261 saat sonra kurtarılan Mustafa Avcı, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eşi Bilge ve deprem gecesi doğan bebeği Almila ile buluştu. (Haberin detayları için tıklayınız)

17.10: Bakan Kurum deprem bölgesi Osmaniye'de açıklamalarda bulundu. Kurum, "Az hasarlı ve hasarsız binaların da tespitini yapıyoruz. 684 bin binada hasar tespit çalışması yapıldı. Hasar tespitimizi her gün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden öğrenebilirler. Orta hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan girilemez. Ağır hasarlı binalardan eşya alınmamalı. Vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ifade etmek isityorum. Yeni yerleşimler için en doğru zemini ve yeri seçiyoruz. Vatandaşlarımızı hızlı aksiyonla; sağlam, güvenli evlerine yerleştirmek için gerekli çalışmalarımızı başlattık. Mart başı itibariyle 10 ilimizde eş zamanlı başlayacağız." dedi.

17.09: İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, iki TIR yardım malzemesini deprem bölgesine gönderiyor. Londra'daki Türk Hava Yolları, yetkililerine teslim edilen yardım malzemesi, deprem bölgesine ulaştırılacak.

17.04: Malatya Yeşilyurt ilçesinde altında 26 kişinin can verdiği 25 dairelik Bulutlar Sitesinin Kooperatifi Başkanı Bursa'da gözaltına alındı.

16.20: Yargıtay Başkanlığı'nca başlatılan nakdi yardım kampanyasında toplanan 1 milyon 400 bin TL, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na aktarıldı.

15.46: Ebrar Sitesi enkazında iş makinesi çalıştığı sırada yandaki binanın kolonuna çarpması sonucu çökme riski oluştu. Risk nedeniyle enkazdaki çalışmalar durduruldu.

15.30: Depremzedelere yardım için yurtdışından gönderilen bin 200 yatak, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait askeri kargo uçağıyla Adana'ya gönderildi. 

14.45: Depremden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda 83 şüpheli tutuklandı.

14.30: Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, depremin etkisini yerinde incelemek ve bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Adıyaman'a geldi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? YÖK BAŞKANI YENİ KARARLARI PAYLAŞTI

14.25: 'Üniversiteler ne zaman açılacak?' sorusu merak edilirken YÖK Başkanı Özvar alınan yeni kararları paylaştı. Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

14.20: Milli Eğitim Bakanı Özer, 'Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyorız. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız.' dedi.

TAHA DUYMAZ'DAN ACI HABER

14.00: Hatay'da yaşayan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz depremde ailesiyle birlikte göçük altında kalmıştı. Youtube ve Instagram'da yayınladığı yemek videolarıyla tanınan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'a günler sonra ulaşıldı. Hatay'da ailesiyle 8 katlı bir binanın en alt katında oturan Duymaz'ın depremde hayatını kaybettiği öğrenildi. CZN Burak da Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar Taha Duymaz ve kardeşleri Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine ve ailesine tekrar başsağlığı diliyorum." dedi.. (Haberin ayrıntıları için tıklayınız)

13.17: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Adıyaman'da altyapı ve barınma ihtiyacının karşılanması için çalışmaların devam ettiği belirtilerek, şehre cumartesi günü doğal gaz verilmeye başlanacağı açıklandı.

13.00: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "TOKİ’mizin yapacağı güzel konutlar olumlu katkı sağlayacak. 2.8 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği nakdiye çevrilip bu ay içinde ödenecek. Bakanlığımızın sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmaları da sürüyor. Bizim için sadece insanı kurtarmak değil, diğer canlıları da yaşatmak önceliklerimiz arasında." ifadelerini kullandı.

12:55: Adana 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde konuşan Bakan Kurum, ağır hasarlı binalardan eşya çıkarılmaması gerektiğini belirtti. Kurum, eşyaların binalardan çıkarılmasına çalışmalar sonucunda karar verileceğini söyledi.

11.55: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Deprem bölgesindeki illerden diğer illere tayin taleplerinde bulunacak öğretmenlere ilişkin süreci bu hafta sonu açıklayacağız" dedi.

12. GÜNDE GELEN SES

11.20: Hatay'da depremin 12. gününde Defne Apartmanından ses alındı. Bölgeden gelişmeleri aktaran CNN Türk Editörü Enver Kaptanoğlu şu bilgileri paylaştı: "Bu gece burada ses ve ısı tespiti yapılmıştı. Çalışmalar yaklaşık 10 saattir devam ediyor. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın yakınları da burada. Defne Apartmanı enkazında 20'den fazla kişinin olduğu söyleniyor. Ancak şimdiye kadar yalnızca 3 kişiden ısı ve ses tespiti alındı. Diğer kişilerin durumuysa belirsizliğini sürdürüyor. Isı ve ses tespiti yapılan afetzedelerimizin isimleri; Fikret Dalyan, Sema Dalyan, Medine Dalyan.

Artık depremin 12. günündeyiz. Yani insan bedeninin sınırları zorladığı zaman diliminde bulunuyoruz. Ekipler de bu sebeple ciddiyetin farkında ve hızlıca yol açmaya çalışıyorlar. Ancak Defne Apartmanı'nın hemen yanındaki bina çok riskli olduğu için ekiplerin çalışmaları tehlikeye giriyor. Buna rağmen enkaz altında canlı kişilerin bulunma ihtimali ekipleri Defne Apartmanı'na yönlendiriyor."

11.06: Manisa'dan gittiği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Erkan Kurtyemez (36), enkazdan 71 saat sonra çıkardığı Yusuf Polat (17) ile ağabey-kardeş gibi oldu. Telefonda görüntülü konuşan ikiliden Polat, "Bir ağabeyim daha oldu" derken, Kurtyemez ise "Ben sana ağabey sen de bana kardeş oldun" ifadelerini kullandı.

10.30: Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 713 hesap yöneticisinin tespit edildiğini 377'si hakkında adli işlem başlatıldığını, 117'sinin gözaltına alındığını ve bunlardan 21'inin de tutuklandığını paylaştı.

10.10: Kahramanmaraş Havalimanı, kentte meydana gelen deprem felaketinin ardından yardımların ulaştırılması, arama kurtarma ekiplerinin sevkiyatı ve depremzedelerin tahliyesi nedeniyle tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor.


11. günün sonu

23.00: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) saat 23.00 itibarıyla yapılan açıklama şöyle:

"06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremlerin ardından 4.734 artçı deprem meydana gelmiştir.

Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 38.044 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

11.20: AFAD, saat 09.00 itibarıyla depremlerde 36 bin 187 kişinin hayatını kaybettiğini, 108 bin 68 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

20.10: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 418'e yükseldi

13.51: AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 31 bin 974 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

13.44: Malatya'da depremde yıkılan binalarda tespit edilen kusurlara ilişkin 26 şüpheli gözaltına alındı.

13. 35: Depremin 201. saatinde Antakya'da 26 yaşındaki Mine Akgül enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Bilinci kapalı olan Akgül, hastaneye sevk edildi.

12.30: AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümet Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "Sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Depremde yıkılan binlerce binanın enkazını kaldırdıkça, maalesef kayıplarımızın sayısı da artıyor. Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik" dedi.

12.00: AFAD: 31 bin 643 vatandaşımız hayatını kaybetti.

09.15: Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'te yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul'da gözaltına alındı.

06.00: Gaziantep'te Zaman Apartmanı'nda deprem sonrası çöken binada 170 saat sonra 40 yaşındaki Sibel Kaya enkazdan sağ olarak çıkartıldı

03.30: Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan binanın enkazında sürdürülen çalışma ile 166'ın saatte Erengül Önder (60) sağ olarak çıkarıldı.

00.52: Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yıkılan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Bahar Apartmanı'ndaki teknik inceleme sonucunda ihmali olduğu iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan İbrahim Mustafa Uncuoğlu'nun Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

00.10: OHAL KARARNAMESİ YAYIMLANDI

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Sağlık Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnameye göre, mesleğini serbest olarak icra eden eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilecek.

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki serbest eczaneler, ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanacak.

OHAL süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları, ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

00.06: Kahramanmaraş merkezli depremden 163 saat sonra, Hatay'da enkaz altında kalan Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı.

Bir bina enkazında çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa'ya ulaşmayı başardı.

Alkışlarla enkazdan çıkarılan Mustafa, sağlık ekiplerine teslim edildi.


22.26: Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Pazarcık'taki ilk sarsıntının 162. saatinde enkaz altında kalan Güler Ağrıtmış'a (50) sağ ulaşıldı. Ağrıtmış, enkaz üzerinde oluşturulan koridorda ekipler tarafından sedyeyle taşınarak ambulansa alındı. Sağlık ekipleri, yaralı kadını hastaneye götürdü.

19.58: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak" açıklamasını yaptı.

19.09: DEPREMİN 159. SAATİNDE BİR KADIN ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremin 159. saatinde, Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan bir kadın kurtarıldı.

Merkez Antakya ilçesinde yıkılan Fatih Apartmanı'nda enkazda taşla duvara vurarak ses çıkarttığı belirlenen kadının yeri ekiplerce tespit etti.

Kurtarma ekipleri, depremin 159. saatinde 55 yaşlarındaki kadını kurtardı.

Enkazdan çıkarılarak sedyeye alınan kadın, önce el salladı, daha sonra da kendisini kurtaranların elini tuttu.

15.55: CAN KAYBI 29 BİN 605’E YÜKSELDİ

AFAD deprem faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 605’e  yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 147 bin 934 oldu.

00.00: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yaşanan can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini açıkladı


11.02.203 Cumartesi

19.40: CAN KAYBI 22 BİN 327'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 22 bin 327'ye yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 80 bin 278 oldu.

18.55: Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca deprem nedeniyle kentte yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

18.50: Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

18.40: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödemesinin 15 Şubat'ta yapılacağı bildirildi.

17.55: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca depremden etkilenen 10 ilde 7 bin 584 yıkık ya da acil yıkılması gereken yapı, 12 bin 617 ağır hasarlı bina tespit edildiği bildirildi.

17.00: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 21 bin 848 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 104 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi.

14.40: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 21 bin 43'e ulaştı

14.20: AFAD: Can kaybı 20 bin 937'ye yükseldi.

08.50: AFAD: 20 bin 665 vatandaşımız hayatını kaybetti, 80 bin 88 kişi kurtarıldı.

02.20: AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 318 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığını bildirdi.


10.02.2023 Cuma

21.37: CAN KAYBI 20 BİNİ AŞTI

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 20 bin 213'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 80 bin 52 olduğunu bildirdi.

20.57: AFAD, 20.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 19 bin 875 kişinin hayatını kaybettiğini, 79 bin 717 kişinin yaralandığını açıkladı.

17:18: Son duruma göre: 19 bin 388 can kaybı, 77 bin 711 yaralı

15.03 : CAN KAYBI 18 BİN 991'E YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tespit edilen son verilere göre depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini duyurdu. Erdoğan, yaralı sayısının da 75 bin 523'e çıktığını bildirdi.

13.55: Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremin 102’nci saatinde Hatay'da yer alan Melek Apartmanı’ndan bir yurttaşı daha enkaz altından kurtardı.

11.49: Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildi. 37 kişi gözaltına alındı, 10'u tutuklandı.

10.14: "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Hatay'da enkaz altında kalan baba Gökhan Cem Okur ve 8 yaşındaki kızı Tanem Okur, 102'nci saatte sağ olarak kurtarıldı. Enkazdan çıkarılan iki kişinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtiliyor. Enkaz atlında olan babaannenin çıkarılması için de çalışmalar sürüyor.

09.25: CAN KAYBI 18 BİNİ AŞTI

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada yaralananların sayısının 74 bin 242 olduğu belirtildi.


09.02.2023 Perşembe

23.40: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay son durumu aktardı: 17 bin 674 can kaybı, 72 bin 879 yaralı

22.50: Dünya Bankası deprem nedeniyle Türkiye'ye milyar 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlayacağını açıkladı.

21.45:Sağlık Bakanı Koca, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 406 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 bin 806 kişinin yaralandığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar ve Sağlık Bakanı Koca, Hatay’daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuştu. Hatay'da şu anda 4 binden fazla askeri personelin yaptığını aktardı. Akar, "Tüm hava araçlarımızı seferber ettik ve bu çerçevede 500'den fazla uçak sortisiyle deprem bölgesine personel ve malzeme naklini destekliyoruz" diye konuştu.

Akar'ın ardından söz alan Bakan Koca ise saat Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 17 bin 406'ya yaralı sayısının ise 71 bin 806'ya ulaştığını bildirdi.

18.30: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can kaybımız 16 bin 546, yaralılarımızın sayısı 66 bin 132.

Foto: Burak Kara- Getty Images

ERDOĞAN DUYURDU: CAN KAYBI 16 BİNİ AŞTI

16.51: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 16 bin 170'e yükseldiğini bildirdi. Erdoğan, yaralı sayısının 64 bin 194 olduğunu ifade etti.

14.25: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yer alan okullarda 2. dönem devam zorunluluğunun olmayacağını ifade etti.

14.23: Fuat Oktay: "Yaşadığımız bu büyük afette göçük veya yıkım sonucu an itibarıyla 14 bin 351 kişi hayatını kaybetmiş, 63 bin 794 kişi yaralanmıştır."

13.25: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can kaybı 14 bin 14'e yükseldi, yaralılarımızın sayısı 63 bin 794. Yıkılan bina sayısı 6444.

KİLİS'TE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

12.42:  AFAD, Kilis'te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Kilis'teki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edilmiştir" denildi.

11.37: Emniyet Genel Müdürlüğü: "Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 274 hesap yöneticisi tespit edildi. 31 şahıs gözaltına alındı, 9'u tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı."

11.21: Bakanlıktan deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklarla ilgili yeni açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların teslimi ile ilgili çalışmalar yaptığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı:

"Daha önceki duyurularımız da da belirttiğimiz üzere, deprem bölgeisnde şu ana kadar ailelerine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar konsunda tek yetkili kurum bakanlığımızdır.

Çocukların bakanlığımız haricinde herhangi bir kişi ya da kuruma teslim edilmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Vatandaşlarımızın bu tip paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur."

10.49: AFAD: "Ekiplerimiz, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir."

08.50: CAN KAYNI 12 BİN 873'E YÜKSELDİ

AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.

07.48: Gaziantep'te Merkez Batıkent Mahallesi'ndeki Ayşe-Polat Sitesi'ndeki binanın enkazından 76 saat sonra henüz ismi öğrenilemeyen 3 kişi sağ olarak çıkarıldı. Yaralı çıkarılan kişiler ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

06.57: Hatay'da enkaz altından 72 saat sonra sağ olarak çıkarılan kızın babası da kurtarıldı

05.50:İSPANYA'DAN GELEN 46 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ ADIYAMAN'A GİTTİ

İspanya’nın Sevilla, Valensiya, Granada ve Almeria şehirlerinden 46 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan uçak gece saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi.

Buradan otobüsle Atatürk Havalimanı’na getirilen arama kurtarma ekibi, TSK’nin askeri kargo uçağıyla depremlerin ardından yardım faaliyetleri için belirlenen lojistik ve ulaşım üssü Adıyaman’a hareket etti.

Aralarında itfaiyecilerin de bulunduğu İspanya ekibinin yanında 14 de arama köpeği bulunuyor.

Foto: Sergey Ponomarev - The New York Times

05.30: Hatay'da enkaz altında kalan bir kız çocuğu 72 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

03.31: AFAD, saat 03.00 itibariyle yaşamını yitirenlerin sayısını 12 bin 391 olarak açıkladı. 62 bin 914 kişi ise yaralı.


08.02.2023 Çarşamba

18.20: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can kaybı 9 bin 57, yaralı sayısı 52 bin 979. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

15.10: AFAD: Kimliklendirme yapılamayan cenazeler 24 saat sonra defnedilecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde hayatını kaybeden ve kimliklendirmesi yapılamayanların cenazelerinin 24 saatlik bekleme süresinden sonra DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınıp, dini vecibelere uygun defnedileceğini duyurdu.

14.20: Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki Berat Sarı, depremden 55 saat sonra, Esençan Apartmanı'nın enkazından elinde tuttuğu muhabbet kuşuyla sağ çıkarıldı.

Çocuk hastaneye sevk edilirken kuşu, çocuğun teyzesi teslim aldı.

Berat Sarı'nın çıkarılmasından sonra ekipler Ayşe Sarı'ya da ulaştı. Azerbaycan ve Dubai'den gelen ekiplerin de destek verdiği çalışmalarda anne Ayşe Sarı depremden 56 saat sonra kurtarıldı.

Ayşe Sarı, hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin çalışması sürüyor.

 

14.11: Kandilli Rasathanesi tarafından verilen bilgiye göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 14.11'de meydana gelen depremin derinliği 5.0 km olarak kaydedildi.

14.06: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, deprem bölgesindeki arama-kurtarma ve diğer faaliyetlere katılan asker sayısının 16 bin 785'e yükseldiğini açıkladı.

Açıklamada, 75 adet hava aracı ile 354 sorti gerçekleştirildiği, 39 helikopterin de göreve hazır olduğu gibi bazı bilgiler aktarıldı.

İletişim Başkanlığı tarafından bugün saat 11.23’te yapılan bir önceki açıklamada, faaliyetlere katılan personel sayısının 7891 olduğu bildirilmişti.

13:52: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: “Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444.”

11.30: AFAD: 11.30 itibariyle depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 108'e yükseldi, yaralı sayısı 40 bin 910

10.52: AFAD: Saat 09:45 itibarıyla 6 bin 957 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 38 bin 224 vatandaşımız yaralanmıştır

Foto: Sergey Ponomarev - The New York Times

09.35: AFAD: 6 bin 234 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 37 bin 11 vatandaşımız yaralanmıştır

00.15: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybını 5 bin 894, yaralı sayısını 34 bin 810 olarak açıkladı.

Fuat Oktay, "Özellikle Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'a ekiplerimizi havadan sevk etmeye devam ediyoruz. Hava şartları artık buna müsaade ediyor" dedi.

Oktay'ın açıklamaları şöyle: 

4 bin 794 iş makinesi sahada. Yabancı ülkelerden gelen ekiplerimiz 3 bin 251 idi. Sabaha kadar da yarın da dahil 2 bin 400 civarında ilave arama kurtarma ekiplerini burada birlikte çalışacağız. Toplamda tüm birimlerimizden, güvenlik güçleri de dahil, fiilen çalışma grupları 60 bin 218 kişi fiilen sahada çalışıyor.
Ülkeleri paylaşmıştım. 2 bin 400 ilave gelecekti. Yine arama kurtarma ekiplerinden sahada da yaklaşık Türkiye'den de 1500'e yakın ilave arama kurtarma ekibini sahaya sevk ediyor olacağız.

Personelimiz boyutunda burada jandarma arama kurtarma ekipleri, TSK arama kurtarma ekipleri, MSB ile ilgili birimler burada. Gönüllüler burada. Hava ambulansları, ambulansları bunun içerisinde.


07.02.2023 Salı

21.30: CAN KAYBI SAYISI 5 BİN 400'ÜN ÜZERİNDE

Sağlık Bakanı Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı. Koca, Hatay'da 2 bin 749 binanın yıkılmış olduğunu tespit ettiklerini ve bu sayının daha da artabileceğini söyledi.

Koca devamında şunları söyledi: "Şu saate kadar Hatay'da enkazdan kurtarılanların sayısı 1846 kişi oldu. Çalışmalar devam ettikçe depremin yarattığı yıkım daha da net ortaya çıkıyor. Çok üzülerek son durumu il il açıklamak istiyorum; Hatay 1647 vefat 6 bin 200 yaralı,Kahramanmaraş 1243 vefat, 5 bin yaralı, Gaziantep 504 vefat, 4 bin 809 yaralı, Şanlıurfa 127 vefat, 2 bin 551 yaralı, Diyarbakır 120 vefat, 854 yaralı, Adana 167 vefat, 3 bin 993 yaralı, Adıyaman 896 vefat, 400 yaralı, Malatya 201 vefat, 4 bin 900 yaralı,Osmaniye 502 vefat, 2 bin 173 yaralı, Kilis 22 vefat, 518 yaralı, Elazığ 5 vefat, 379 yaralı, toplamda ne yazık ki 5 bin 434 vatandaşımız hayatını kaybetti. 31 bin 777 yaralımız var."

19:52: AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, "Şu ana kadar hayatını kaybeden vatandaşımız 4 bin 544. Yaralı sayısı 26 bin 721 kişi. Hasarlı binalardan uzak durulması gerekiyor artçı sarsıntılar devam ediyor. 435 artçı sarsıntı meydana geldi" dedi.

18.51: Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 3 bin 703'e yükseldi.

17.57: Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  "Devlet bütün kurumlarıyla, vatandaşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, yerel yönetimleriyle seferberlik halindedir." dedi.

17.45:  Kara Kuvvetleri Komutanlığı, jandarma ve emniyete ait helikopterler, deprem bölgesine personel ve teçhizat nakli için görevlendirildi.

15.52 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığı'na ait 2 uçak, arama-kurtarma ve sağlık görevlilerinin deprem bölgesine intikali için tahsis edildi.

Uzman doktor ve AFAD personelini taşıyan Cumhurbaşkanlığı'na ait iki uçak Ankara'dan, Adıyaman ve Kahramanmaraş'a hareket etti.

14.50: OHAL İLAN EDİLDİ, CAN KAYIPLARINA GÜNCELLEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem nedeniyle can kaybının 3 bin 549'a yükseldiğini söyledi. Yaralı sayısı şse 22 bin 168. Erdoğana ayrıca, depremin vurduğu 10 ili kapsayacak şekilde OHAL ilan etme kararı aldıklarını duyurdu. OHAL, 3 ay sürecek.

12.44: CAN KAYBI 3 BİN 432'YE YÜKSELDİ

AFAD, saat 12.44 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı.

12.29: Ticaret Bakanlığı: "Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatılmıştır."

11.43: Cumhurbaşkanı Yardımıcısı Fuat Oktay: Deprem sonrası toplamda 3 bin 419 kaybımız var. Yaralılarımız 20 bin 534. 

10.20: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaşadığımız süreç son bir asırda yaşadığımız en büyük felakettir. Depremin ilk anından itibaren tüm ekiplerimiz harekete geçti. Bu deprem 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemiş durumda. Gaziantep’te 581 yıkık bina var, can kaybı 468 oldu. Deprem bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir."

10.11: MALATYA'DA 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10.11'de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5 km olarak ölçüldü.

09.46: Emniyet Genel Müdürlüğü: "Deprem sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunan 90 hesap yöneticisi tespit edildi, 4 şahıs gözaltına alındı."

09.40 - AFAD: 3 bin 381 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 426 vatandaşımız yaralandı, teyit edilen yıkılan bina sayısı 5775

04.30 - AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını bildirdi.

00.38 - FUAT OKTAY AÇIKLADI: CAN KAYBI 2379

Cumhurbaşkanı Yardımıcısı Fuat Oktay: 2 bin 379 can kaybımız, 14 bin 483 yaralımız var, 4 bin 758 bina yıkıldı


 

06.02.2023 Pazartesi

23.24 - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, “Ölü sayısı an itibari ile 2 bin 316’ya yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 13 bin 293, yıkılan bina sayısı 6 bin 217 ve sağ kurtulanların sayısı ise 7 bin 840.” açıklamasında bulundu.

AFAD: CAN KAYBI 1762'YE YÜKSELDİ

22.00 - AFAD, deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 1762'ye yükseldiğini bildirdi.

Yaralı sayısı 12 bin 68, yıkılan bina sayısı ise 5 bin 606 olarak açıklandı.

7 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

20.40 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir."

20.25 - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 ili vuran depreme ilişkin yaptığı son açıklamada can kaybının 1651'e yükseldiği bildirdi.

KREŞLER DE TATİL EDİLDİ

19.05 - Aile Bakanlığı, "Depremden etkilenen 10 ilimizde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri 13 Şubat'a kadar tatil edilmiştir" açıklamasını yaptı.

OKTAY SON DURUMU PAYLAŞTI: CAN KAYBI ARTTI

18.35 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından bölgedeki son durumu paylaştı.

Oktay'ın açıklamasına göre hayatını kaybedenlerin sayısı 1541'e yükseldi.

Bölgeden son veriler şu şekilde:

Maraş'ta 214 ölü, 1700 yaralı, 310 yıkılan bina.
Hatay'da 520 ölü, 700 yaralı ve 1278 yıkılan bina.
Osmaniye'de 205 ölü, 1003 yaralı.
Adıyaman'da 20 ölü 200 yaralı, 600 yıkılan bina.
Diyarbakır'da 46 ölü, 557 yaralı ve 20 yıkılan bina.
Şanlıurfa'da 30 ölü, 1071 yaralı, 201 yıkılan bina.
Gaziantep'te 309 ölü, 1597 yaralı ve 581 yıkılan bina.
Kilis'te 13 ölü, 244 yaralı.
Adana'da 58 ölü.
Malatya'da 106 ölü, 1941 yaralı ve 300 yıkılan bina.
Elazığ'da 6 yıkılan bina.

AFAD: 1498 CAN KAYBI

17.25 - AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1498'e yükseldi. Yaralı sayısı 8533 olarak kaydedilirken; şu ana kadar bölgede 130 civarında artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi.

AFAD ayrıca Türkiye'ye 40 ülkeden yardım teklifi geldiğini de açıkladı.

MEB'DEN YENİ 'TATİL' KARARI

17.05 - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini duyurdu.

AFAD: 1121 CAN KAYBI

16.39 - 10 ili vuran depreme ilişkin AFAD'dan yapılan son açıklamada can kaybının 1121'e yükseldiği bildirildi.

Ayrıca 7634 kişinin yaralandığı, 2834 binanın da yıkıldığı açıklandı.

“TSUNAMİ TEHLİKESİ YOK”

15.25 - AFAD, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından Doğu Akdeniz'de kıyıları etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.

AFAD: CAN KAYBI 1014

15.00 - AFAD Başkanı Yunus Sezer: “Şu ana kadar 105 artçı deprem söz konusu. 2824 yıkılan bina ihbarı alındı. Hem havadan hem karadan deprem bölgesine sevkiyat var. Hayatını kaybeden vatandaş sayısı 1014” açıklamasında bulundu.

ADANA HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI

14.15 - Kahramanmaraş'ta ilk olarak sabah saatlerinde 7.7 ve son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 şiddetindeki depremin ardından Adana Havalimanı da ikinci bir karara kadar uçuşlara kapatıldı.

BÖLGEDE BİR ŞİDDETLİ DEPREM DAHA

13.24 - AFAD verilerine göre, Elbistan'da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Son depreme ilişkin konuşan AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Aynı bölgede Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN ‘DEPREM’ AÇIKLAMASI

13.15 - 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin Millet İttifakı'ndan bir açıklama geldi. Ortak açıklamada, iktidarın yerel yönetimlerle ayrım yapmaksızın çalışmaları sürdürmesi gerektiği vurgulandı.

ERDOĞAN: 912 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

13.10 - AFAD Başkanlığı'nda 10 ili vuran depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “912 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, 5385 vatandaşımız yaralanmıştır. Kurtarılan kişi sayısı 2470'i bulmuştur. Yıkılan bina sayısı 2812'dir” dedi.

AFAD VE KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÜNCELLEDİ 7.7

12.55 - AFAD, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve sabahın ilk saatlerinde 7,4 olarak açıklanan depremin büyüklüğünü revize etti.

Yapılan açıklamada, “Bu sabah 04.17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir” denildi.

12.30: Kandilli Rasathanesi depremi 7.7 olarak güncelledi.

12.00: Malatya Valiliği, Pınarbaşı Kaptaş'tan şebeke suyu içilmemesi yönünde mesaj yayımladı.

AKAR: 3 ŞEHİDİMİZ VAR

11.50 - Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, "Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz" sözleriyle acı haberi duyurdu.

Akar, "Sağlık ve arama kurtarma ekiplerini, araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. Uçaklarımızın hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardık” dedi.

MEB VE YÖK’TEN 'TATİL' KARARLARI

11.15 - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara verildiğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

YÖK açıklamasında, “Söz konusu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıfları ile diş hekimliği fakültelerinin 5.sınıfları bu karar kapsamı dışındadır” denildi.

11:10: Enerji Bakanı Fatih Dönmez bölgedeki enerji kesintilerine ilişkin açıklama yaptı.

Kilis'e doğru hareket eden Dönmez, "Gaziantep, Hatay ve Kilis... Doğalgaz iletim hattını onarmak için ekiplerimiz çalışıyor. Yaklaşık 30 trafo merkezinde hasar söz konusu. Mobil santrallerimizi bölgeye sevk ettik. Hastaneye, aşevi, fırın gibi tesislerde doğalgaz ve enerji gerek SNG gerek mobil jeneratörlerle sağlamaya çalışacağız" dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLDE OKULLAR TATİL

10.18: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahmaramanmaraş’taki 7,4’lük depremden etkilenen 10 ilde okulların 1 hafta boyunca tatil edildiğini açıkladı.

HATAY, KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP HAVALİMANLARI UÇUŞA KAPATILDI

10.15: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı. Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız” açıklamasını yaptı.

FUAT OKTAY'DAN 'CAN KAYBI' AÇIKLAMASI

10.00: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesindeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin konuştu.

Oktay, bakanların deprem bölgesinde görevlendirildiğini açıklarken, "İlk andan itibaren bölgelerine geçtiler. Aynı anda ağır hava şartlarıyla mücadele ediyoruz. Bakanlarımızın çoğu, ekiplerimiz sahada" dedi.

“Maraş'ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz ne yazık ki” diyen Oktay, “Yine aynı ilimizde an itibarıyla 200 yaralımız var” diye konuştu.

Oktay, şu ifadeleri kullandı:

Hatay'da 4 vefatımız var. 7 yaralımız ve 200 yıkılan binamız var
Osmaniye'de yine 20 kaybımız, 200 yaralımız ve 83 yıkılan binamız var.
Adıyaman'da 13 kaybımız var, 22 yaralımız ve 100 yıkılan binamız var.
Diyarbakır'da 14 kaybımız 226 yaralımız ve 20 yıkılan binamız var.
Urfada 18 kaybımız, 200 yaralımız ve 60 yıkılan binamız var.
Antep'de 80 kaybımız var, 600 yaralımız var, 581 yıkılan binamız var.
Adana'da 10 kaybımız 118 yaralı ve 16 yıkılan binamız var.
Malatya'da 47 kayıp, 550 yaralı ve 300 yıkılan binamız var.
Toplam itibarıyla 286 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız ve 1710 binamız yıkıldı.

VALİLERİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

09.56: Kahramanmaraş merkezli 7,4 şiddetindeki depremin ardından, deprem koordinasyonu için bölge valilerinin görev yerleri değişti.

Kayseri valisi Kahramanmaraş’a, Mersin valisi Hatay’a, Mardin valisi Gaziantep’e, Tunceli valisi Adıyaman’a, Bingöl valisi Osmaniye’ye ve Sivas valisi Malatya’ya görevlendirildi.

EMNİYET: PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR TESPİT EDİLDİ

09.53: Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi."

KIZILAY BAŞKANI’NDAN YENİ AÇIKLAMA

09.35: Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Vatandaşımızı devletimizle beraber soğukta aç ve açıkta bırakmayacağız. Elimizdeki bütün depolarımızdan, malzemelerimizden, AFAD'ın bizden talep ettiği kapasitemizi bölgeye sevk ediyoruz” dedi.

“Net bir ihtiyaç analizi elimize ulaşmadı” diyen Kınık, “Öncelikle barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çadır, kuru gıda, yatak, ısıtıcı malzemelerimiz var. Onun dışında kan hizmetleri sevkiyatlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE İLK YARDIM AZERBAYCAN'DAN

09.00: 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk uluslararası yardım Azerbaycan'dan geldi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Bakanlık Türkiye'ye yardım için personel gönderileceğini duyurdu.

GAZİANTEP KALESİ YIKILDI

08.54: Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremde Gaziantep Kalesi yıkıldı.

Kalenin Roma döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı biliniyor. Kalenin, tarih boyunca birçok kez restore edildiği ve son halini 2000'li yılların başında yapılan bir restorasyon ile aldığı da edinilen bilgiler arasında.

AFAD: 66 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

08.50: AFAD Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede toplam 66 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.

ERDOĞAN VALİLERLE GÖRÜŞTÜ

08.30: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Süleyman Elban, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile de telefonda görüştü.

DEVLET HASTANELERİ VE POLİSEVİ YIKILDI

08.15: Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Hatay'da yıkılan binalar olduğunu söyledi.

İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polis evinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polis evi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."

TATAR: VATANDAŞLARIMIZ ARAÇ KULLANMASIN

08.09: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Bölgede yolların açık kalması son derece önemli. Vatandaşlarımızın araç kullanmadan toplanma alanlarında bulunmalarını rica ediyoruz. 50 artçı sarsıntı oldu. Hasarlı binalardan uzak durulmalı” diye konuştu.

AFAD'TAN CAN KAYBI AÇIKLAMASI: 76 ÖLÜ

07.50: AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

MSB’DEN AÇIKLAMA

07.24: Milli Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye'de bulunan birliklerin depremden etkilendiği, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır" denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye hareket ettiği belirtilerek, yurttaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

AFAD'TAN GÜNCELLEME

07.19: AFAD son olarak "Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 32 artçı deprem meydana gelmiştir" bilgisini paylaştı.

Depremin ardından AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'dan bir açıklama daha geldi.

Tatar şöyle konuştu:

* Sağlıklı bilgi vermek çok önemli. O nedenle vatandaşlarımıza resmi açıklamalar dışında itibar etmemelerini rica ediyoruz. Deprem bildiğiniz gibi 7.4 büyüklüğünde. 7 kilometre derinliğinde. Oldukça sığ bir deprem. Çok geniş bir coğrafyada hissedildi. Özellikle Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Adana, Niğde... Hasarlı, yıkılan binalar olduğu bilgisi var. Bu depremden sonra çok yıkıcı boyutta artçılar meydana geldi. Büyüklükleri 6'nın üzerine çıkmış durumda. En büyüğü 6.6. Oldukça yıkıcı bir güç.

* Malatya'dan Hatay'a kadar uzanan bir hat boyunca. Doğu Anadolu Fay zonu üzerinde bir kırılmanın gerçekleştiği görülüyor. Vatandaşlarınızın ilerleyen saatlerde artçı sarsıntıların olabileceğini düşünerek bu binalarda uzak durmaları çok büyük önem taşıyor.

ADIYAMAN

07.11: Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ilk genelinde en az 28 kişinin hayatını kaybettiğini 100 civarında binanın da yıkıldığını bildirdi.

MALATYA

07.10: Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

DİYARBAKIR

07.08: Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı" ifadelerini kullandı.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN ÇAĞRI

07.05: Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık CNN Türk canlı yayına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ulusal kan stoklarımız yeterli ancak kan ihtiyacımız olacak. Hastaneler sevklerimizi yaptık ama yaralılar artacaktır. Yurt genelinde tüm yurttaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın arama kurtarma yapılacak yolları ve mahalleleri lütfen açık tutsunlar. İnternet  erişimi üzerinden insanlar yakınlarına ulaşmaya çalışsınlar. Eski binalara lütfen vatandaşlarımız girmesinler. Kanver.org sitesinden kendilerine en yakın kan bağış noktalrını bulabilirler. 18-65 yaş arası herkesi kan vermeye davet ediyoruz."

OSMANİYE

07.01: Osmaniye Valisi, “65 bina yıkıldı, 7 vatandaşımız hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA

06.30: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: "Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" açıklamasında bulundu.

MALATYA

06.30: Malatya Valisi Hulusi Şahin: "İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

OSMANİYE

06.30: Valilik yapılan ilk çalışmaların ardından 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

DİYARBAKIR'DA YIKILAN BİNA VAR

06.00: Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: ‘DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM’

05.39: AFAD Genel Merkezi’nde basın açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” dedi.

Soylu, “Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6” ifadelerine yer veren Soylu, “Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz” diye konuştu.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,4 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. Bölgede olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

 

Deprem nedeniyle birçok ildeki binalarda yıkım meydana gelirken, depremin şiddeti Doğu Karadeniz'de de hissedildi. Bölgede Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illeri yaklaşık 1 dakika boyunca sallandı. Korku dolu anların yaşandığı deprem anında bazı vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde, Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki ve bazı evlerdeki avizelerin sallandığı görüldü.

GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM FIRTINASI

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

AFAD: 76 ÖLÜ, 440 YARALI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 06.30 itibarıyla 42 artçı depremin meydana geldiği belirtildi.

Depremin Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 adet uçak görevlendirilmiştir. Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAHRAMANMARAŞ VALİSİ COŞKUN'U ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u aradı.

Erdoğan, Coşkun'dan depremle ilgili bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem nedeniyle yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.

Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.

Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."


Yorum Yazın