Kadıköy'de Kızılay'ı protesto eden TİP üyeleri gözaltına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadıköy'de Kızılay'ı protesto eden TİP üyeleri gözaltına alındı
Abone ol
Kızılay'ın depremin üçüncü gününde çadır satmasını protesto etmek isteyen Türkiye İşçi Partisi üyesi vatandaşlar polis tarafından darp edilerek gözaltına aldı. Partinin İstanbul İl binasını çevik kuvvet tarafından çembere alınırken, giriş ve çıkışlara engelleme getirildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü’nün Kızılay’ın stoklarındaki çadırları depremin üçüncü günü satmasını protesto etmek için İstanbul Kadıköy’de dün yapmak istediği eyleme polis engel oldu.

Polis, Kızılay Kadıköy Şubesi'ne yürümek isteyen, aralarında merkez yönetim kurulu (MYK), parti meclisi (PM) ve il örgütü üyeleri ile gönüllü ve depremzedelerin de olduğu 100'den fazla kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gazetecilerin görüntü almasını da engelleyen polis, daha sonra TİP İstanbul İl binasını ablukaya aldı. Çevik kuvvet, bina girişine bariyer kurarken yardım koordinasyon merkezi olarak da kullanılan binadan deprem bölgesine gönderilecek paketlerin tırlara yüklenmesini de engelledi.

İL BAŞKANI GÖZALTINDA   

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, "İstanbul İl Başkanı Cengiz Yeter, MYK üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz, Hataya gitmek isteyen parti yöneticisi ve gönüllüler gözaltına alındı. Net sayıyı şu an veremiyoruz ama 100'ün üzerinde gözaltı var" dedi.

HDP, EMEP ve SOL parti temsilcileri de destek için TİP il binasına gitti.  

ATAY: 50 BİN İNSAN CAN VERDİ SOYLU'NUN İŞİ BİZİ ABLUKAYA ALMAK

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, il binası önünde yaptığı açıklamada polis saldırısına tepki gösterdi. Atay, sosyal medyadan da "50 bin insan can verdi depremde, binlercesi enkaz altında… @suleymansoylu’nun işi bizi ablukaya almak… Yılmayacağız, diz çökmeyeceğiz! #Hükümetİstifa edecek sonra da yargılanacak!" paylaşımı yaptı. 

Atay, Twitter hesabından, "Barış Atay… Otur oturduğun yerde… İnsanları tahrik etme… Kabadayılık bu devlete sökmez…" şeklinde paylaşım yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de yanıt vererek, "Kes lan sesini…" dedi.

ERKAN BAŞ: BİZ DE BUNLARI NOT EDİYORUZ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem için kılını kımıldatmayan iktidar; Kızılay'ın çadırları satmasıyla ilgili basın açıklaması düzenlemek isteyen parti üyelerimize saldırdı. Gözaltına alınanlar arasında depremzedeler var. Biz de bunları not ediyoruz, görüşeceğiz! Derhal gözaltıları serbest bırakın!" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN, ERKAN BAŞ'A DESTEK TELEFONU 

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı telefonla arayarak, polis saldırısına maruz kalan partililer için geçmiş olsun dileklerini iletti.


Yorum Yazın