Kabataş Lisesi'nde Atatürk'e çirkin saldırı protesto edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde üç öğrencinin Mustafa Kemal Atatürk'ün posterine karşı yaptığı çirkin saldırı sonrasında tepki gösterildi ve protesto edildi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan çirkin saldırının ardından büyük tepkiler aldı.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grubun Atatürk posterine zarar vermesi olayının ardından protesto edildi.

Skandal video sonrası harekete geçildi, o görüntülere kayıtsız kalınamadı.Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olaya karışan öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da açıklama geldi.

Ne olmuştu?

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grubun Atatürk posterini kesici aletle delik deşik ettiğine dair görüntüler paylaşılmıştı.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olaya karışan öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Türkiye'nin en köklü liselerinden birisi olan İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde çekilen görüntü Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sosyal medyaya düşen videoda, üç liselinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini ellerindeki bıçakla paramparça ettikleri anlar yer aldı. Olaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, okul yönetiminin gerekli işlemleri başlattığı ve olaya karışan öğrencilere disiplin işlemi uygulandığı bildirildi.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde kaydedilen video infial yarattı. Bir grup öğrencinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ve küfrederek, posterine zarar verdiği görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

İstanbul Valiliği açıklaması

Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntülerle ilgili İstanbul Valiliği'nden de açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu olaya ilişkin işlemlerin okul yönetimi tarafından başlatıldığı ifade edildi.

Valiliğin yazılı açıklaması şu şekilde;

"08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan "Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri" başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır.Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Yorum Yazın