Japonya'da nüfus yaşlandı, bebek bezi üretimi durduruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Japonya'da nüfus yaşlandı, bebek bezi üretimi durduruldu
Abone ol
Japonya'da yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte bebek bezi üretimi sona erdi.

Japon bebek bezi üreticileri, ülkede bebekler için üretimi durdurma kararı aldı ve yetişkinler için üretime odaklanacaklarını duyurdu. Oji Holdings, doğum oranlarının rekor düşük seviyede olduğu ve hızla yaşlanan Japonya'da bu değişime yönelen son firma oldu.

On yılı aşkın bir süredir yetişkin bezlerinin satışları, ülkede bebek bezlerinin satışlarını geride bırakmış durumda. 2023 yılında Japonya'da doğan bebek sayısı 758,631'e gerileyerek bir önceki yıla göre %5,1 azaldı. Bu, 19. yüzyıldan bu yana kaydedilen en düşük doğum sayısı olarak kaydedildi; 1970'lerde ise bu rakam iki milyonun üzerindeydi.

Oji Holdings, bağlı kuruluşu Oji Nepia'nın şu anda yılda 400 milyon bebek bezi ürettiğini açıkladı. Şirketin, 2001 yılında 700 milyon bebek bezi ile zirveye ulaştığı ancak o zamandan beri üretimin düştüğü belirtildi. Japonya'nın en büyük bebek bezi üreticisi Unicharm, 2011 yılında yetişkin bezi satışlarının bebek bezlerini geride bıraktığını açıklamıştı.

Japonya, dünyanın en yaşlı nüfuslarından birine sahip; nüfusun neredeyse %30'u 65 yaş ve üzerinde. Oji Holdings, talebin artmasını beklediği Malezya ve Endonezya'da bebek bezi üretimine devam edeceğini belirtti.

Japonya'da çocuklarla ilgili artan harcamalar ve genç çiftlere ve ebeveynlere yönelik yapılan yardımlar, doğum oranlarını artırmada etkili olmadı. Başbakan Fumio Kishida geçen yıl, "Japonya bir toplum olarak işlev görmeye devam edip edemeyeceğimizin tam eşiğinde sallanıyor" şeklinde konuşmuştu.


Yorum Yazın