Jandarmadan 'oltalama' operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarmadan 'oltalama' operasyonu
Abone ol
İstanbul’da internet ortamında ‘oltalama-phishing’ yöntemiyle bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına kredi kartı talep ve temin ederek, yüklü miktarda harcama yapan, iki kişi yakalandı.

İstanbul’da internet ortamında ‘oltalama-phishing’ (dolandırıcıların rastgele kullanıcı hesaplarına e-mail gönderdikleri bir çevrimiçi saldırı türüdür) yöntemiyle bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına kredi kartı talep ve temin ederek, bunlarla yüklü miktarda harcama yapan, iki kişi düzenlenen operasyonlar sonucu yakalandı.

Şikayet ve ihbar üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, Esenler’de tespit edilen bir eve operasyon düzenledi. ‘oltalama-fishing’ yöntemiyle bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına kredi kartı talep ve temin ederek, yüklü miktarda harcama yapan M.G. ve A.G. gözaltına aldı. Zanlıların  evlerinde yapılan aramalarda ise 12 dizüstü bilgisayar, iki sunucu bilgisayar, 25 hard disk, beş SSD disk, 31 hafıza kartı, 27 USB bellek, 40  banka kartı, iki renkli yazıcı, 17 cep telefonu, 27 sim kart ve bir adet araç anahtarı görünümlü gizli kamera ele geçirildi.

Sorguları tamamlanan ve hakim karşısına çıkartılan A.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEP TELEFONU DÜKKANINI PARAVAN OLARAK KULLANIYORLARDI

Jandarma Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan tespitlere göre, A.G. ve M.G. Esenler’de bulunan cep telefonu dükkânını paravan olarak kullanıyor ve bütün faaliyetlerini buradan yürütüyordu.

ÇATI ARASINDAKİ HARD DİSKTEN ONLARCA VATANDAŞIN BİLGİLERİ ÇIKTI

Çatı arasına gizlenmiş olduğu fark edilen hard diskten rızası dışında bilgileri ele geçirilenlerin listesi çıktı. Üzerlerinden çıkan cep telefonlarının ise dolandırıcılık amacıyla başkaları adına kaydedilerek kullanılan cep telefonları oldukları tespit edildi.

BANKACILIK İŞLEMLERİNE MÜDAHALE EDEBİLECEK ŞEKİLDE SİSTEM KURDULAR

A.G. ve M.G.nin kurdukları düzeneklerle birçok şahsın bankacılık işlemlerine müdahale ettiklerini belirleyen Jandarma ekipleri, bu yöntemle 240.000 TL. civarında haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.


Yorum Yazın