Akşener başdanışman yaptı, ağır eleştiri geldi

İyi Parti'de sular durulmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Parti'de sular durulmadı
Abone ol
İYİ Parti'nin geçen yıl Eylül ayında yapılan 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu'na giremeyen ve parti yönetime eleştiriler yönelten İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kendisiyle görüşen Genel Başkan Meral Akşener'in siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı oldu. Bu görevlendirmeye, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan tepki geldi. Dervişoğlu, "Parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir" dedi.

İYİ Parti'nin geçen yıl Eylül ayında yapılan 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu'na giremeyen ve parti yönetime eleştiriler yönelten İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kendisiyle görüşen Genel Başkan Meral Akşener'in siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı oldu. Çıray, Akşener'le ülkenin ve partinin geleceğini konuştuklarını belirterek, görevi kabul ettiğini ifade etti.

Bu görevlendirmeye, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan tepki geldi.  Dervişoğlu, konuyla ilgili tepkisini Twitter'dan dile getirdi ve "C Önünü açmak lazım!" ifadelerini kullandı.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya da konuşan Dervişoğlu, "Bu ödüllendirmeye bir tepkiydi benimkisi. Genel Başkan, Başdanışmanı olduktan sonra kamuoyuna duyurulmasına da itirazı var. Bize henüz tebliğ edilmedi. Çıray, çıkar çıkmaz bu görevlendirme basına sızdırıldı. Buna da tepki koyuyorum." dedi. Dervişoğlu, "Genel Başkan’ın başkan danışman yapma kararını sorgulamıyorum. Tepki yöntemsel olarak karşı çıkıyorum." diye de ekledi.

Geçen yıl Eylül ayında yapılan 2. Olağan Kurultay'dan bu yana suların durulmadığı İYİ Parti'de Genel Başkan Akşener, sürpriz bir hamle yaparak, muhalif isimlerden İzmir Milletvekili Aytun Çıray'la görüştü.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Akşener, daha önce genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Çıray'a, GİK'e giremediği için "siyasi işlerden sorumlu genel başkan başdanışmanlığı" önerdi.


 


Yorum Yazın