"Sayın Bahçeli ile istişare sonucu istifa ettim"

İstifa eden HSK üyesinden açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstifa eden HSK üyesinden açıklama
Abone ol
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden istifa eden ve istifasına yönelik olarak çeşitli iddialar ortaya atılan Hamit Kocabey, açıklamada bulundu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Hamit Kocabey, dün (14 Ekim 2021) istifa etmişti.

Kocabey istifası hakkında, “TBMM tarafından seçilmiş olduğum HSK üyeliği görevimden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım” açıklamasını yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kontenjanından HSK üyeliğine seçilen ve dün sürpriz biçimde istifa eden Kocabey’le ilgili çok sayıda iddia gündeme geldi. Kocabey’in bir dava kapsamında tutuklu bulunan bir kişinin serbest bırakılması için hakime baskı yaptığına yönelik sosyal medyada iddialar ortaya atıldı. Ancak bu iddiayla ilgili herhangi bir bilgi kamuoyuna yansımadı. Kocabey, bugün yaptığı açıklamada, “TBMM tarafından seçilmiş olduğum HSK üyeliği görevimden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım” dedi.

Kocabey, şunları söyledi:

“Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”

Hamit Kocabey kimdir?

Avukat Dr. Hamit Kocabey, 06.05.1961'de Malatya Akçadağ'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Reyhan'dır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktorasına yaptı. Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptı. 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden istifa ederek, Kocabey Hukuk Bürosunu kurarak Serbest Avukatlığı başladı.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu, Türk Enerji Sendikası, Türk Diyanet Vakıf Sendikası danışmanlığı ve avukatlığını yapmaktadır. Ayrıca bir çok kuruluşun danışmanlığını ve avukatlığını yapmaktadır. 2006 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yapmaktadır. 2006-2009 yılları arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009-2012 yılları arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

MHP'nin 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. Olağan Büyük Kongresinde Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Av. Dr. Hamit KOCABEY 16/05/2017 tarihinde TBMM tarafından Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na seçilmiş olup, HSK Birinci Daire Üyesi olarak görevini sürdürmekteydi. İngilizce bilen Kocabey, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 


Yorum Yazın