Süper Lig'in altı kaynıyor!

İşte küme düşecek takımları belirleyecek ihtimal hesapları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte küme düşecek takımları belirleyecek ihtimal hesapları
Abone ol
Bugüne kadar 28 puan toplayabilen Denizlispor'un küme düşmesi kesinleşti. Üzerindeki 7 takımdan 3'ü daha önümüzdeki yol bir alt ligde mücadele edecek. 4 takım ise Süper Lig'e devam edecek. 7 takım arasındaki puan, gol averajı ile ikili averaj hesapları lige veda edecekleri belirleyecek. İşte o ince hesaplar...

Süper Lig'de 41. hafta maçları bugün oynanıyor.

Zirvede üç takım şampiyonluk için mücadele verirken, düşme hattında işler çok daha karışık.

Matematiksel olarak ligden düşme ihtimali olan takımlar ve ligde kalmaları için gerçekleşmesi gereken senaryoları derledik.

KASIMPAŞA

15. sıradaki Kasımpaşa, ligin 41. haftasında 18. sıradaki MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. 

İstanbul ekibi bu maçtan en az 1 puan alması halinde, kendisinden daha aşağıda bulunan diğer takımların alacakları sonuçlara bakmaksızın ligde kalmayı garantileyecek.

ANTALYASPOR

Antalyaspor, 41. haftayı BAY geçecek. Kırmızı-beyazlılar bu haftaki maçlarda Kayserispor’un Başakşehir'e yenilmesi veya Ankaragücü’nün Kasımpaşa karşısında puan kaybetmesi halinde son maçına bakmadan ligde kalmayı garantileyecek.

KAYSERİSPOR

Kayserispor bu hafta Başakşehir deplasmanına çıkacak. Sarı-kırmızılı ekibin bu maçı kazanması halinde Gençlerbirliği ile BB Erzurumspor küme düşecek. Kayserispor kazanır ve Ankaragücü kazanamazsa Kayseri'nin ligde kalması kesinleşecek.

Kayserispor, Başakşehir'den 1 puan alır ve Ankaragücü Kasımpaşa'ya yenilir, Gençlerbirliği de Göztepe'yi yenemezse, sarı-kırmızılı takım son hafta maçları öncesinde ligde kalmayı garantilemiş olacak.

Kayserispor'un Ankaragücü'ne karşı ikili averajda üstünlüğü bulunuyor.

MKE ANKARAGÜCÜ

Kasımpaşa deplasmanına çıkacak olan Ankaragücü'nün ligde kalma umudunu son haftaya taşıyabilmesi için bu maçı kazanması, bu maçtan beraberlikle ayrılması halinde Kayserispor'un Başakşehir'i yenememesi, bu maçtan mağlubiyetle ayrılması halinde ise Kayserispor'un Başakşehir'e yenilmesi gerekiyor. Kayserispor ile Ankaragücü arasındaki ikili averajda üstünlük Kayseri'de. 

BB ERZURUMSPOR

BB Erzurumspor bu sezonki son maçını bugün Alanyaspor deplasmanında oynayacak ve son haftayı bay geçecek. Erzurum'un ligde kalabilmesi için Alanyaspor'u yenmesi, Kayserispor'un son iki maçını kaybetmesi ve Ankaragücü'nün son iki maçından 2 puandan fazlasını çıkaramaması gerekiyor. 

BB Erzurumspor hem Ankaragücü hem de Kayserispor'a karşı ikili averajda üstün. Üç takım arasındaki 40 puanlık eşitlik durumunda ligde kalan takım Erzurum olacak.

Kayserispor'un Başakşehir'i yenmesi halinde BB Erzurumspor küme düşecek. 

GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği'nin ligde kalabilmesi için son iki maçını kazanması, Kayserispor'un son iki maçından maksimum 1 puan çıkarması, Ankaragücü'nün ise son iki maçından maksimum 2 puan çıkarması gerekiyor.

Gençlerbirliği ikili averajda Kayserispor'a karşı üstün. Ankaragücü'ne karşı ise geride. Bu üç takım sezon sonunda 41 puanda buluşurlarsa, üçlü averajda da durumlar eşit olduğu için, ligde kalan takımı genel averaj belirleyecek. 40. hafta sonunda Ankaragücü ve Kayserispor'un genel averajları -16, Gençlerbirliği'nin ise -33. Kırmızı-siyahlı takımın bu alanda ciddi bir dezavantajı var.

Başkent ekibi, Göztepe karşısında üç puan alamazsa küme düşecek. Kayserispor'un Başakşehir'i yenmesi durumunda da Gençlerbirliği lige veda edecek.


Yorum Yazın