İstanbul'un temizlik ve hijyeni, kadın Genel Müdüre emanet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'un temizlik ve hijyeni, kadın Genel Müdüre emanet
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tesis yönetimi alanında hizmet veren iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ özellikle temizlik konusunda İstanbul’un 1600 noktasındaki dokunuşlarıyla dikkati çekerken, bu eşsiz şehrin, temizliği bir kadın Genel Müdür’e emanet...

Anka'da yer alan habere göre yaklaşık 8 aydır bu görevi üstlenen Merve Öztopaloğlu, bir avukat. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Öztopaloğlu, Bilişim, Ticaret Hukuku, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku alanında hizmet veren kendi hukuk bürosunda mesleğini sürdürdü. 2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçildi ve hemen ardından Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2022 Yılı itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa dokunan hizmetlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına Saha Hizmetleri Grup Koordinatörü olarak görev aldı.

ŞİRKETİN İLK KADIN GENEL MÜDÜRÜ MERVE ÖZTOPALOĞLU

2023 Temmuz’da ise İBB’nin köklü iştirak şirketlerinden Boğaziçi Yönetim AŞ’nin Genel Müdürü görevine başladı. Şirketin ilk kadın Genel Müdürü olan Öztopaloğlu, İBB şirketlerinde aktif olarak görev alan altıncı kadın Genel Müdür oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla yakın çalışma imkanı bulan Öztopaloğlu, kadın istihdamı ve fırsat eşitliğini çok önemseyen bir yöneticiyle çalışmanın büyük bir mutluluk ve gurur olduğunu belirtirken, “Başkanımız göreve başlar başlamaz İstanbul’da bir daha ‘Erkekler Belediyesi’ kurdurtmayacağız diyerek bu konudaki ısrarını ve verdiği önemi vurgulamıştı” ifadelerini kullandı.

“Bu vizyonla İBB’de cinsiyet herhangi bir meslek için engel olmadı. İBB tarihinde ilk defa kadın çalışanlar otobüs şoförü, vatman, zabıta, itfaiyeci, metro istasyonu amiri, otopark görevlisi ve cankurtaran; Şehir Hatları’nda denizci olarak görevlerinin başına geçtiler. Yine İBB tarihinde ilk kez üst düzey yönetim kadrolarına kadın yöneticiler atandı. Ben de bu yöneticilerden biriyim.” diyen Merve Öztopaloğlu’nun yöneticiliğini yaptığı Boğaziçi Yönetim AŞ de 2019’dan bu yana kadın istihdamının artığı şirketlerden ve şu an 1635 kadın çalışanı bulunuyor.

BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ DE KADIN ÇALIŞAN SAYISI 2.5 KAT ARTTI

Öztopaloğlu konuyla ilgili “Fırsat eşitliği ve kadın istihdamına verilen önemle birlikte 2019’dan bu yana şirketimizdeki kadın çalışan sayısını 2.5 kattan fazla artırmış durumdayız.” dedi. İnsan odaklı liderlik anlayışını benimseyen Öztopaloğlu, insan kaynağının beklentilerini karşılamak ve en iyi çalışma koşullarını sağlamak için güncel insan kaynakları uygulamalarını da yakından takip ettiğini ifade etti. Çalışanlara değer veren ve aidiyetlerini arttırmayı önemsediğini belirten Öztopaloğlu, bu doğrultuda her türlü uygulamayı hayata geçirmeye özen gösterdiğini de dile getirdi.

İSTANBUL’UN HER YERİNDE BOĞAZİÇİ YÖNETİM A.Ş. VAR

Boğaziçi Yönetim AŞ’nin genel hizmetlerine değinecek olursak İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna her yere dokunan ve tesis yönetim hizmetleri sunan bir şirket. Büyük İstanbul Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı’nın yanı sıra, toplu konutlar, şehir tuvaletleri, İBB Öğrenci Yurtları, Selatin Camileri, tarihi, kültürel, dini yapılar, metro, metrobüs, otobüs durakları, şehir hatları gemileri ve iskeleleri gibi alanlarda yönetim danışmanlığı hizmeti ve tesislerin ihtiyaçlarını karşılayacak başta temizlik olmak üzere gerekli hizmetleri veriyor.

Merve Öztopaloğlu hizmet vermekle kalmayıp aslında bulundukları alana değer kattıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’umuzda bize emanet edilen her işe değer kattık. Atıl bir halde aldığımız Kemerburgaz Kent Ormanı 365 gün yaşayan gözde bir açık hava aktivite alanı haline geldi. Her gün yüz binlerce İstanbullunun kullandığı ama güvenlik, temizlik ve yönetim açısından uzun yıllardır sorunlu olan Büyük İstanbul Otogarı’nı baştan sona yeniledik, bir sosyal yaşam alanı yaptık 2019’da 261 lokasyonda olan Şehir Tuvaletleri sayısını 419’a çıkardık, vatandaşlarımız tarafından ? oranında memnuniyetle karşılanan bir hizmet sunduk. Sloganımız gibi dokunduğumuz her işe, ‘Ortak Yaşama Değer’ kattık.” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK ÜÇ İBB HİZMET BİNASINDA  YÜZDE 62 SU TASARRUFU

Merve Öztopaloğlu, sürdürülebilirlik ve çevre bilinciyle ilgili çok önemli bir projeden de bahsetti. İBB’nin en büyük üç hizmet binası Saraçhane, Bakırköy ve Kasımpaşa binalarında da temizlik hizmeti verdiklerini söyledi, “Modern ekipman kullanımı ve sistematik görev dağılımlarıyla Su Tasarruflu Temizlik Sistemine geçtik ve yüzde 62 oranında su tasarrufu sağladık” dedi.

İBB, BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ SAYESİNDE DÜŞÜK BÜTÇELERDEN YÜKSEK VERİMLİLİK ELDE ETTİ

Boğaziçi Yönetim AŞ çevresel tasarruflarının yanı sıra kent için maddi tasarruflar da yapıyor. Merve Öztopaloğlu, şirketin önemli faaliyet alanlarının başında gelen İstanbul’daki Selatin Camilerinin temizliği şirkete devredilmeden önce ciddi maliyetler söz konusuyken camilerin temizliğinin taşeron firmalardan Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı aracılığıyla Boğaziçi Yönetim AŞ’ye geçmesiyle birlikte yüzde 80 oranında azalma elde edilirken, belediye bütçesinde önemli bir tasarruf sağlandığını belirterek sözlerini noktaladı.


Yorum Yazın