İBB’ye yapılan başvurular sıfıra düştü!

İstanbul'un depremi unutması yalnızca 6 ay sürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'un depremi unutması yalnızca 6 ay sürdü
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ücretsiz hızlı depreme dayanıklılık tarama testlerine yapılan günde 122 bin müracaat 6 ay sonra sıfıra kadar geriledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’nin birçok şehrinde bina dayanıklılık testi taleplerinde rekorlar kırıldı.

Depremin üzerinden 6 ay geçerken, İBB tarafından ücretsiz yapılan bina dayanıklılık testine ve özel kurumların gerçekleştirdiği bina dayanıklılık testlerine talep yok denecek kadar azaldı.

Milliyet’ten Gülden Çoktan’ın haberine göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, şu açıklamalarda bulundu:

“Depremden hemen sonra günde 22 bini aştığımız günler olmuş. Nisan itibarıyla bu sayı geriliyor. Mayıs ayında ise deprem öncesindeki duruma dönüyoruz. Vatandaşımız şu an ‘evimizi inceleyin’ anlamında talepte bulunmuyor. Daha önceden talepte bulunan vatandaşlarımız da vazgeçtiğini söylüyor. Bunların sayısı arttı. 2023’te 160 bine yakın müracaat almışız. 2022’de toplam bin müracaat gelmemiş. Günde ortalama 2-3 müracaat ile geçmiş. 2023 yılının Ocak ayında 71, şubatta 122 bin 58, martta 28 bin 430, nisanda 2 bin 547, mayısta bin 333’e düştü. Haziran’da ve temmuzda artık üç haneli rakamlara düşüyor. Dolayısıyla müracaat sayısında çok hızlı bir azalma var.” 

 


Yorum Yazın