Can kaybı 4'e yükseldi, yaralılar var

İstanbul'da lodos: Çocuğunu kurtarmak için canını verdi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da lodos: Çocuğunu kurtarmak için canını verdi...
Abone ol
İstanbul'da etkili olan kuvvetli lodos sebebiyle bir kişi yaşamını yitirdi. Lodos, Çatalca'da saat kulesini devirdi.
Haber Videosu

İstanbul'da Çatalça-Büyükçekmece istikameti TEM Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 TIR ve bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. Sultangazi ve Esenyurt'ta ise binaların çatıları uçtu. Esenyurt'taki olayda bir kadın çocuğunu kurtarmak isterken yaşamını yitirdi. Çatalca'da saat kulesinin devrilmesi kameralara yansıdı.

İstanbul Valiliğinden açıklama

İstanbul Valiliği, kente kuvvetli şekilde yaşanan lodos sebebiyle yaşamını yitirenler hakkında açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "İstanbul’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere 4 can kaybı yaşanmış, 3’ü ağır, 19 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.

Binanın çatısı uçtu

Sultangazi'de bir binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar 5 araca hasar verdi. Olay yerine itfaiye ekipleri ve polis sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Çocuğunu kurtarmak için canını verdi...

Esenyurt'ta ise 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Çocuk kurtuldu" dedi.

Konteynerler TIR'ın üzerine devrildi

Şiddetli lodos nedeniyle Avcılar Ambarlı Limanı'ndaki konteynerler park halindeki bir TIR'ın üstüne devrildi. Lodos nedeniyle istif halinde bulunan konteynerlerin devrilmesi üzerine TIR'ın kupa bölümü tamamen kullanılamaz hale geldi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Çatalca'da 2 TIR ve kamyonet devrildi

Çatalca- Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halinde bulunan 2 TIR ve bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücüler kazayı yara almadan atlattı.

Çatalca'da saat külesi devrildi

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki bulunan saat kulesi kuvvetli lodosun etkisiyle devrildi. Saat kulesinin devrilme anları kameraya yansıdı.

Beşitaş'ta asırlık çınar otomobile devrildi

Etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş'ta asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Kağıthane'de ise çatı uçmasına giden itfaiye ekibi yanlış parklar ve dar sokaklar nedeniyle güçlükle ilerledi.

Pendik'te iki tekne battı

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul Pendik’te sahilde bulunan 2 balıkçı teknesi battı. Bir balıkçı teknesi ise kayalıklara vurarak parçalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada incelemelerin sonuçları şu şekilde belirtildi:

Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

- Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

- Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli'de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi.

-Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si çocuk 9 kişi yaralandı.

İstanbul'da trafik yoğunluğu arttı, sert fırtına devam ediyor

İstanbul’da gün içerisinde etkili olan şiddetli lodos ve yağış nedeniyle, şehrin trafiği adeta felç oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik zaman zaman kontrollü bir şekilde tek şeritten sağlanırken, yoğunluk ise İBB verilerine göre yüzde 78 seviyelerine ulaştı.

Moto kuryelerden çağrı

Yoğun hava muhalefeti nedeniyle hayatları riske giren moto kuryeler sipariş verilmemesi yönünde çağrı yaptı. Sosyal medyada birçok kişi bu çağrıya destek verdi.

İstanbul Maltepe'de gemi kıyıya oturdu

İstanbul'da kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir gemi halatının kopması sonucu kıyıya oturdu.

Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Bölgesi'nde görülen fırtına hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yaşanan afette 38 kişinin yaralandığını ve 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Koca'nın konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

MARMARA BÖLGESİNDE YAŞANAN LODOS FIRTINASINDA; İstanbul, Bursa ve Bolu’da maddi hasar ve yaralanma meydana gelmiş, İstanbul Esenyurt, Arnavutköy, Avcılar ve Başakşehir ilçeleri yoğunlukta olmakla bazı ilçelerimizde afet olayları yaşanmıştır.

Saat 17.30 itibarı ile afette son durum: Olayda 38 kişi yaralanmış, 4 kişi ise hayatını kaybetmiştir. Yaralılar, olay yerine görevlendirilen 112 ambulanslarımız ile hastaneye nakledilmiştir.

Olay olan illerde 24 adet 112 Ambulansı, 3 adet UMKE Timi ile 87 sağlık personeli görev başındadır. Bölge halkına ve bütün ülkemize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.

İstanbul'da okullar tatil edildi

İstanbul Valiliği, kente eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelinin idari izinli olacağını açıkladı. Valiliğin açıklaması şöyle:

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre;

İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin edilmektedir.

İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 29.11.2021- Saat:20.00

İstanbul'da sahil yolu trafiğe kapatıldı

İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli lodos ve yağış nedeniyle Kartal sahil yolu sular altında kaldı. Her iki yönde de yol trafiğe kapatılırken, 2 otomobil sahil yolunda mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine trafik polisleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yol bakım ekipleri sevk edildi. Trafik polisleri yolu her iki yönde de trafiğe kapattı. Bölgeye gelen İSKİ'ye bağlı ekipler, rögarları açma çalışmalarına başlarken, iş makinaları suları tahliye etmek için uğraş verdi.

 


Yorum Yazın