İstanbul Sözleşmesi için kadınlar 3. kez Danıştay’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Sözleşmesi için kadınlar 3. kez Danıştay’da
Abone ol
İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de aralarında olduğu 15 kişi ve kurumun yaptığı itiraz bugün değerlendirilecek. Türkiye'nin birçok ilinden baroların kadın hakları merkezleri, davayı takip etmek isteyen kadınlar için araç kaldırdı.

Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı’nda bugün görülecek duruşmadaki başvurucular şöyle: Türkiye İşçi Partisi, İzmir Barosu, Trabzon Barosu, Mersin Barosu, Giresun Barosu, Eskişehir Barosu, Burdur Barosu, Adana Barosu, Manisa Barosu, Tarım Orkam Sen/KESK, Uşak Barosu, Bolu Barosu, Hatay Barosu, Meral Akşener, İlerici Kadınlar Derneği.

Danıştay Konferans Salonu'nda 28 Nisan ve 7 Haziran’daki gerçek ve tüzel 15’i aşkın kişinin açtığı davanın duruşmalarında, Danıştay savcısı çekilme kararına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin iptalini istemişti.

Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik duruşma öncesi açıklama yaptı. Gedik, “Kadın Hakları Komisyonu Üyelerimiz Av. Hatice Ürküt, Av. Büşra Danışman ve Av. Fatih Mehmet Aydın ile birlikte Baromuzu temsilen duruşmaya katılacağız. Burada en önemli husus Danıştay Savcısının da bizim taleplerimiz doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı kararının iptali yönünde görüşüdür. Bu yönde biz de yarın bu iddialarımızı dile getirip, Cumhurbaşkanlığı kararının iptali için mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Danıştay 10. Dairesi'nin 14 ve 23 Haziran'da yapacağı ayrı duruşmanın ardından, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.


Yorum Yazın