İsraillilerin üçte ikisinden çoğu Netanyahu’yu başbakan olarak görmek istemiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsraillilerin üçte ikisinden çoğu Netanyahu’yu başbakan olarak görmek istemiyor
Abone ol
İsrail'de gerçekleşen bir ankete göre İsraillilerin sadece yüzde 18’i Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevine devam etmesini istiyor. Ülkenin yüzde 3’te ikisinden fazlası ise Netanyahu’nun Başbakanlığı bırakması gerektiğini düşünüyor.

Yapılan bir ankete göre İsraillilerin sadece yüzde 18’i Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevini sürdürmesini istiyor. Ülkenin yüzde 3’te ikisinden fazlası ise Netanyahu’nun Başbakanlığı bırakması gerektiğine inanıyor. 

Tel Aviv Üniversitesi tarafından 609 katılımcı arasında yapılan araştırmaya göre İsraillilerin yüzde 47’si Netanyahu’nun İsrail-Hamas savaşından sonra, yüzde 29’unun ise hemen istifa etmesi gerektiğine inanıyor. 

Anket sonuçları, Netanyahu’nun savaşı meşrulaştırma girişimlerinin tabanda karşılık bulmadığına işaret ediyor. 

İsrail-Hamas savaşının başlamasından iki buçuk hafta sonra yapılan ankette halk, İsrail ordusu hakkında olumlu düşünceleri olduğunu söylese de hükümetle ilişkin rahatsızlık dile getirdi. 

Mevcut hükümete oy veren seçmenin sadece yüzde 39’u alınan kararlardan memnun olduklarını söyledi. Muhalefet seçmeninde ise bu oranın yüzde 5 olduğu görüldü.

Anket sonuçları, İsrail halkının, ülkelerinin Gazze’deki hedeflerini de anlamadığını gösteriyor. Katılımcılar, yüzde 58’i hükümetlerinin Gazze’deki hedeflerinin ”açık olmadığını” dile getirdi.

Anket sonuçları, halkın Netanyahu’nun Hamas’ı yok etme tezinin ise arkasında olduğunu düşünüyor. Yahudi vatandaşların yüzde 63’ü, şu anda ülkenin en önemli hedefinin Hamas’ı ”yok etmek” olduğunu ifade etti.

Katılımcıların sadece yüzde 33’ü rehineleri kurtarmanın daha önemli olduğunu ifade etti.


Yorum Yazın