İsrail muhalefet lideri Lapid: Netanyahu’yu değiştirmenin vakti geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail muhalefet lideri Lapid: Netanyahu’yu değiştirmenin vakti geldi
Abone ol
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı kabinesinin değişme zamanının geldiğini söyleyen İsrail’in muhalefet lideri Yair Lapid, ”Ulusal bir yeniden yapılan hükümeti kurmamız gerekiyor” dedi.

İsrail muhalefet lideri Lapid, 7 Ekim’den beri İsrail ordusunun ve halkının direndiğini ancak ”zayıf halkanın hükümet ve özellikle de başbakan olduğunu” söyledi. Muhalefet lideri, ”Ulusal bir yeniden yapılanma hükümeti kurmamız gerekiyor. Likud buna liderlik edecek, Netanyahu ve aşırı sağcılar değiştirilecek” dedi. 

Savaş kabinesi bakanı Benny Gantz’a yanıt

Savaş kabinesinin bakanlarından Benny Gantz, Pazartesi günü yaptığı açıklamada başbakanın değiştirilmesi çağrılarının ”çılgınlıktan başka bir şey olmadığını” söylemişti. 

Lapid, Gantz’ın sözlerini kastederek ”Şimdi zamanı değil diyen sesleri duyuyorum. 40 gün bekledik, daha fazla zaman yok. Şu anda ihtiyacımız olan şey güvenlik ve ekonomiden başka bir şeyle ilgilenmeyecek bir hükümet. Önümüzdeki yıl yeni bir seçimi göze alamayız” dedi.

İsrail’de 7 Ekim’den beri Hamas saldırısının nasıl mümkün olabildiği ve bu kadar yıkıcı hale gelebildiği konusunda bir sorumluluk tartışması yürütülüyor. Başbakan Netanyahu, 7 Ekim saldırısıyla ilişkin sorumluluk kabul etmeyi reddediyor. 


Yorum Yazın