İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu, 14-28 Mayıs’tan beri yaptığı hamlelerle dürüst adam imajını sarstıkça sarsıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu, 14-28 Mayıs’tan beri yaptığı hamlelerle dürüst adam imajını sarstıkça sarsıyor
Abone ol
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın haberi olmadan DEVA’lı ilçe başkanlarıyla görüşmesini değerlendirdiği bugünkü yazısında, “Kılıçdaroğlu, 14-28 Mayıs’tan beri yaptığı hamlelerle dürüst adam imajını sarstıkça sarsıyor. 15 vekil verip 13 ilçe başkanı almakta bir hesap hatası yok mu sayın Kılıçdaroğlu?” diye sordu.

Saymaz, bugünkü yazısında, “CHP’nin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirleri elinde tutabilmesi ittifaklarını koruyabilmesinden geçiyor. Cumhur İttifakı ortak aday göstereceğini ilan etmişken, CHP’nin Altılı Masa’daki eski ortaklarını karşısına alacak hamlelerden uzak durması gerekmez mi? Üstelik değer mi? Babacan ve DEVA’dan habersiz ilçe başkanlarıyla toplanmak ve transfer trafiği yürütmek siyasi etiğe uygun değil. Kılıçdaroğlu, 14-28 Mayıs’tan beri yaptığı hamlelerle dürüst adam imajını sarstıkça sarsıyor. Hem zaten DEVA’ya 15 milletvekili vermek, karşılığında 13 ilçe başkanı almak mantıklı da değil. Bu işte bir hesap hatası yok mu, sayın Kılıçdaroğlu?” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Ne olmuştu? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü, bu isimlere CHP’de kadro teklif edildiği ileri sürülmüştü. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, söz konusu ziyarete tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu’na seçim öncesinde DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’ne verilen 39 milletvekilinin hatırlatmasını yapan Emir şu ifadeleri kullanmıştı:

”Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır.”

Görüşmeye dair ilk tepkisi, “Yazık, Yakışmadı Kemal Bey” şeklinde olan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de T24’e yaptığı açıklamada, “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. ‘Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi’ dediler. ‘Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler. Bir kenara not ediyoruz” demişti. 


Yorum Yazın