Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması:

'İşçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'İşçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz'
Abone ol
KKTC ve Azerbaycan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kıbrıs ziyaretini değerlendiren Erdoğan, "Maruz kaldıkları onca haksız, hukuksuz ambargoya rağmen, Kıbrıs Türkü kardeşlerimize devlet hizmetlerinin rahatlıkla sunulabilmesi noktasında yürüttüğümüz ortak çalışmaları ele aldık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bir çekim merkezi haline getirilmesi yönünde attığımız ve atacağımız adımları mütalaa ettik. Türkiye olarak, Kıbrıs Türkü’nün hak ve menfaatlerinin korunması, Doğu Akdeniz’de barış, güvenlik, istikrar ve refahın hâkim kılınması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılını inşa ederken, Ada’nın asli unsuru Kıbrıs Türklerinin haklarını savunmak, önceliğimiz olmayı sürdürecektir. Bu konuda kararlılığımızı Sayın Tatar’a tekrar ifade ettim. Bundan sonraki süreçleri yine işbirliği içinde yürütmeyi kararlaştırdık" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 2. TOPLANTISI TARİHİ BELLİ OLDU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı 19 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek. Milyonların gözü kulağı bu tarihte komisyondan gelecek açıklamalarda olacak.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI SONRASI İLK AÇIKLAMA TÜRK-İŞ'TEN GELMİŞTİ

Temmuz zammını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantısı gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen ilk toplantı sonrası ilk açıklama da işçi tarafını temsilen TÜRK-İş'ten geldi.

İşçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün saat 14:00'de toplandı. Her taraftan 5'er kişilik yetkili bulunuyor. Yeni asgari ücret belirlenirken oy çokluğu veya oybirliği ile karar alınabiliyor. İlk toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı ev sahipliği yaptı.

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol işçi ve işveren kesimi olarak süreçlerde son kararları veren kişiler olacak. Bakanlık hakem rolünü üstleniyor.

TÜRK-İŞ: TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞIR BİR RAKAM İSTİYORUZ

TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak, "Kurban Bayramı öncesi bir an önce bitmesini istiyoruz. Herhangi bir rakam konuşmadık. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir rakam istiyoruz. Yeni toplantı yarın da olabilir. Başka zamanda. Kısa sürede sonuçlansın istiyoruz" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN HÜKÜMETE ASGARİ ÜCRET İÇİN TALİMAT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı sonrası hükümet yetkilileri burada işçi tarafına daha yakın konumda bulunuyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla hükümete gerekli talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve hükümet yetkilileri asgari ücret belirlenirken burada işçi tarafına daha yakın konumda yer alıyor.


Yorum Yazın