İş insanı Muhsin Bayrak, Abramovich'ten Chelsea'yi satın almak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş insanı Muhsin Bayrak, Abramovich'ten Chelsea'yi satın almak istiyor
Abone ol
Rus iş insanı Roman Abramovich, Rusya'nın Ukrayna işgalinden sonra Chelsea'yi satacağını açıklamıştı. Türk İş insanı Muhsin Bayrak, kulubü satın almak istiyor.

Chelsea'nin sahibi Rus milyader Roman Abramovich, kulübü satacağını ve gelirini Ukraynalı savaş mağdurlarına bağışlayacağını açıklamıştı. Türk iş insanı Muhsin Bayrak, Chelsea'yi Abramovich'ten satın almak istediğini açıkladı.

Muhsin Bayrak, İngiltere Premier Ligi devi Chelsea Futbol Kulübünü satın almak için Roman Abramovich’e teklif verdi.

24 Şubat’ta, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından İngiltere’de yaptırımlarla karşılaşan İngiltere Premier Lig devi Chelsea'nin patronu Rus milyarder Roman Abramovich, yaşadığı baskılar nedeniyle kulübü satmayı kararlaştırdığını duyurdu. Abramovich, Chelsea'nin internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak konu ile ilgili spekülasyonlara da son noktayı koydu. Kaynaklar, Abramovich'in Chelsea için belirlediği fiyatın ise 3 milyar Sterlin ve 4 milyar Sterlin arasında bir rakam olduğunu iddia ediyor.

Türk iş insanı Muhsin Bayrak, dünyanın bir çok ülkesinde; enerjiden inşaata, turizmden marinaya, teknolojiden kripto paraya kadar farklı bir çok sektörde gerçekleştirdiği uluslararası yatırımları bulunan Ab Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak Chelsa takımını almakta kararlı.

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Abramovich’in satışa çıkardığı Premier Lig Kulübü Chelsea’yi almak için teklif verdiğini açıkladı. Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen müzakerelerde arabuluculuk yapmak amacıyla Belarus’ta bulunan Rus milyarder Roman Abramovich ile satın alma görüşmeleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayrak, “Biz teklifimizi yaptık. Satış sonrası paranın büyük kısmını Türkiye’de almak istiyorlar‘’ diye konuştu.

Türk bayrağını yakında Londra’da dalgalandıracağız

AB Grup Holding olarak yatırımlarının Türkiye ile birlikte Yunanistan, İtalya, Almanya, İngiltere ve İspanya’da ağırlık kazandığını kaydeden Bayrak, Chelsea’nin satın alma süreci ile ilgili olarak  şunları ifade etti:

“Roman Abramovich 2003'te satın aldığı Chelsea'yi satacağını kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile doğruladı. Holding Avukatlarımız ile Roman Abramovich’in avukatları Chelsea’nin satış sürecine girdiği ilk günden beri irtibatta. Pazarlık sürecinin sonuna gelindi ve yakında imzayı atmayı planlıyoruz. Bu satışın Türkiye için de önemi çok büyük. Türk bayrağını yakında Londra’da dalgalandıracağız”

(strongbosses)

Muhsin Bayrak kimdir?

Muhsin Bayrak’ın ailesi Türkiye sanayisinin önemli iş insanlarından. Aslen Bitlisli olan Muhsin Bayrak, yüksek nüfus oranıyla Türkiye’nin en geniş ailelerinden biri olan Bitlisli Mutki Aşireti’nin lideri.

90’lı yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul’a göç eden Muhsin Bayrak, eğitimini burada tamamladı.

İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Muhsin Bayrak, 1999 yılında kurduğu AB Grup Holding şirketiyle sektöre yenilik getirdi. Yurt dışında birçok şantiyesi bulunan Bayrak’ın, Türkiye’de yatırımları da hızla tamamlanıyor.

Enerjiden inşaata, turizmden marinaya kadar pek çok alanda uluslararası yatırımlar yaparak Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan ve İspanya’da da faaliyet gösteren AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, İngiltere’nin başkenti Londra’daki yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.

 

 


Yorum Yazın