İş Bankası ve İGE’den ihracatçı kadın girişimcilere finansman desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Bankası ve İGE’den ihracatçı kadın girişimcilere finansman desteği
Abone ol
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz: ”Girişimci kadınlara sunulan finansman imkanlarının, karşılaştıkları ekonomik engelleri aşarak işletmelerini büyütmeleri için güçlü bir araç görevi gördüğüne inanıyoruz”

İş Bankası ve İhracatı Geliştirme (İGE) AŞ tarafından hayata geçirilen "İhracatta Kadını Destekleme Paketi" kadın girişimcilere, İGE kefaletiyle 200 milyon TL kaynak sunulacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası ve İGE, kadın girişimcilerin ihracata yönelik üretim yolculuklarının başlangıç, büyüme ve gelişim aşamalarında ihtiyaç duydukları finansmana erişebilmelerini desteklemek amacıyla işbirliğine imza attı.

"İhracatta Kadını Destekleme Paketi" dahilinde İş Bankası, ihracatçı veya ihracat yapma potansiyeli olan kadın girişimcilere İGE kefaletiyle 200 milyon TL kaynak ayıracak. 24 aya varan vadelerle kullandırılacak kredi paketinin başvuruları, 31 Aralık'a kadar İş Bankası şubelerinden yapılabilecek.

"Kadınlara işletmelerini büyütmeleri için güçlü bir araç"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, kuruluşlarından itibaren Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla girişimci kadınların yolunu açan, iş gücüne ve ticari hayata katılım oranını artıran finansal ya da finansal olmayan projeleri desteklediklerini belirtti.

İGE ile imzaladıkları protokol ile bu amaç doğrultusunda ilerlemeyi sürdürdüklerini kaydeden Yılmaz, "Özellikle de girişimci kadınlara sunulan finansman imkanlarının, karşılaştıkları ekonomik engelleri aşarak işletmelerini büyütmeleri için güçlü bir araç görevi gördüğüne inanıyoruz. Anlaşma dahilinde 'işimiz ihracat' diyen girişimci kadınlara İGE teminatıyla 200 milyon TL finansman desteği sunacağız. Bu anlaşmanın ihracatçı kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmasını, kadın işletmelerine faydalı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz ise İGE olarak geleceği şekillendirecek iki önemli unsur olan ihracat ve kadınların ekonomiye katılımını önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İhracatın geliştirilmesinde finansman erişimine verdiğimiz önemin doğrudan bir uzantısı olarak, kadınların 'çalışan', 'yönetici' ve 'girişimci' kimlikleriyle üretimin ve ihracatın güçlü bir şekilde içinde olmalarını önemli ve gerekli görüyoruz. İş Bankası İhracatta Kadını Destekleme Paketi ile kadın ihracatçıların ekonomiye daha aktif bir şekilde katılımlarını sağlamayı hedefliyor ve finansmana erişim sürecinde, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın tüm aktörlerine destek sağlama vizyonuyla, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde hem finansmana erişimi kolaylaştıracak hem de maliyetleri azaltacak yeni ve yaratıcı çözümlerle kadın ihracatçılarımıza destek sağlamaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Kaynak:AA


Yorum Yazın