İntegral müfredattan kalktı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İntegral müfredattan kalktı mı?
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı. Peki İntegral müfredattan kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredatta matematikte önemli değişiklikler göze çarptı.

İntegral müfredattan kalktı mı?

Matematik dersi kapsamında 12. sınıflarda işlenen integral konusu müfredattan çıkarılırken limit ve türev kavramları daha kamsaplı olarak ele alındı.

Taslakta ilgili bölüm için şöyle denildi:

"Değişimleri fonksiyonlar aracılığıyla incelemenin en etkili matematiksel yöntem ve araçlarını oluşturan limit ve türev kavramları ile bu kavramların uygulamalarına 12. sınıfta Değişimin Matematiği teması altında yer verilmiştir.

Programda hâlihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alınmıştır. Limitin türevin temelini oluşturmasının yanı sıra bir fonksiyonun belirli bir nokta civarındaki veya sonsuzdaki davranışını inceleme aracı olması boyutuna da yer verilmiştir. Türevde ise mevcut içeriklere ek olarak değişimleri anlamlandırmakta ve türevin uygulamalarında önemli bir rolü olduğu düşünülen diferansiyel kavramına, ortalama değer teoremi ve Rolle teoremine yer verilmiştir. Türevle ilgili yorum ve çıkarımlara problem çözme odaklı bir yaklaşımla yer
verilmiştir."


Yorum Yazın