Instagram’ın başı dertte: Adam Mosseri ifadeye çağırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Instagram’ın başı dertte: Adam Mosseri ifadeye çağırılıyor
Abone ol
Yılın başında Instagram hakkında sızdırılan bazı belgelerin ardından Adam Mosseri ifade vermek üzere Kongre karşısına çıkacak.

Instagram, insanların özel hayatından kesitler paylaştığı ve bazı eğlenceli içerikler ürettiği bir platform. Son zamanlarda özellikle Reels videoları eklendikten sonra, bir nevi TikTok kullanıcılarının ikinci durağı olan bir uygulama haline geldi. Fakat, uygulamanın gençler üzerindeki etkisi, çoğumuzun tahmin edebileceğinden fazla.

Yılın başında Instagram hakkında bazı Facebook belgeleri sızdırıldı. Elde edilen verilerde Instagram’ın gençleri, özellikle de genç kızları kötü etkilediğine dair bazı bilgiler vardı. Bu bilgilerin açığa çıkması, şirketi kitlesinin çoğunluğunu oluşturan gençleri kaybetme korkusuna itti. Şimdi ise Instagram başkanı Adam Mosseri, ifade vermek üzere meclise çağrılıyor.

Instagram’ın çocuklar üzerindeki etkisi araştırılıyor
Facebook muhbiri Frances Haugen, bu yılın başlarında The Wall Street Journal gazetesine bazı belgeler sızdırdı. Bu belgelerde Facebook, bazı genç kızların Instagram kullanırken dış görünüşleri hakkında kötü hislere kapıldığına değiniyordu.

Bu verilerin açığa çıkmasının ardından Senato milletvekilleri, uygulama içeriklerini incelemeye aldı. Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarının, gençler üzerinde ne gibi kötü etkileri olabileceğini araştırdılar. Bir süredir süren araştırmaların ardından Instagram başkanı Adam Mosseri, önümüzdeki ay Kongre önünde ifade vermek üzere çağırılıyor.

Senato Ticaret Komitesi‘nin tüketiciyi koruma alt komitesi bu konudaki ilk adli duruşmasını, Eylül ayında Facebook’un global güvenlik başkanı Antigone Davis ile gerçekleştirdi. Duruşmada Davis, Journal gazetesinin paylaştığı, gençlerin Instagram’dan kötü etkilendiğini yazan habere karşı çıktı. Senatör Richard Blumenthal, Davis’in ifadesi üzerine Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘i komiteye ifade vermek üzere çağırdı.

Blumenthal, Zuckerberg’in ardından mektubu Mosseri’ye de iletti. Mektubunda, ABD vatandaşlarının ve özellikle de ebeveynlerin, Facebook’un Instagram hakkında bildiği gerçeklerden dolayı yayımlanan haberlerden rahatsızlık duyduğuna değindi. Uygulamayı kullanan ebeveynler ve 20 milyon gencin Instagram’ın güvenilir olup olmadığını bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

Tüm bunların ardından diğer bir senatör Josh Hawley, bir yasa tasarısı çıkardı. Bu yasa ile ebeveynler, çocuklarda zihinsel ya da fiziksel zarara neden olan uygulamaları dava edebilecek. Atılan bu adım, birçok sosyal medya platformunun yeni yaptırımlar ve sınırlamalar getirmesine neden olacak gibi gözüküyor.

Sizler Instagram hakkında ortaya çıkan belgeler hakkında neler düşünüyorsunuz? Sosyal medya uygulamaları çocukları kötü etkiliyor mu? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

 


Yorum Yazın