Instagram'a yeni gelen 'Gözden Geçir' özelliği ortalığı karıştırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Instagram'a yeni gelen 'Gözden Geçir' özelliği ortalığı karıştırdı
Abone ol
Instagram'a yeni özellik! Instagram kullanıcılarını dijital tehlikelerden korumayı amaçlayan 'Gözden Geçir' özelliğini yayınladı. Peki bu ne anlama geliyor? Instagram Gözden Geçir ne demek?

Instagram, 'Gözden Geçir' adlı yeni özelliğini kullanıcılarına sundu. Uygulamaya eklenen bu yeni seçenek, birisinden takip istediği aldığınızda ekranda gözüken 'Onayla' butonunun yerine geldi.

Önceden Instagram'da bir kişi size takip isteği gönderdiğinde, onaylamanızı ya da reddetmenizi sağlayan iki seçeneğiniz vardı. Bugün itibarıyla, eğer söz konusu isteği gönderen kişi daha önce birçok kişiye DM ve takip isteği atmışsa, Instagram onu gözden geçirmenizi tavsiye ediyor.

INSTAGRAM GÖZDEN GEÇİR ÖZELLİĞİ NE İŞE YARIYOR?

Instagram, "Gözden Geçir" özelliğini kullanıcılarını potansiyel dolandırıcılıklardan koruma amacıyla geliştirdiğini açıkladı. Ünlü platform, ekran görüntüsünde de görüleceği gibi, ilgili uyarı metninde şöyle diyor: Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol...

Bu uyarıyla karşılaşan bir kullanıcı, takip isteğini gönderen kişinin güvenilir ve zararsız olduğuna eminse "İsteği onayla" butonuna tıklayarak kabul edebiliyor.

SOSYAL MEDYA YIKILDI

Sosyal medya platformu X'te (Twitter) birçok kullanıcı, gözden geçir özelliği ile dalga geçti. Kendilerine gelen takip isteklerini paylaşarak, özelliğin amacına uygun şekilde çalıştığını söyleyenler kullanıcılar olduğu gibi, bu seçeneği bir çeşit "güven testi" olarak kullananlar da oldu.

Gelen bilgilere göre Instagram, gözden geçir özelliğini dünya genelinde kullanıma sunmadı. Dolayısıyla, sizde görünmüyorsa bir müddet daha beklemek zorundasınız.

Instagram'ın mobil uygulamasını Google Play Store veya App Store'dan güncellemeyi de deneyebilirsiniz.


Yorum Yazın