Instagram ve Facebook'ta o yaşın altındakilere mesaj yasağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Instagram ve Facebook'ta o yaşın altındakilere mesaj yasağı
Abone ol
Meta, gençleri korumak amacıyla, yabancı insanların hem Facebook hem de Instagram'da belli yaşın altındakilere mesaj atmasını engelliyor.

Meta, Instagram ve Facebook kullanan gençlerin tanımadıkları kişilerden direkt mesaj almasını engellemek için yeni adımlar atıyor. Şirket, 16 yaş ve altındaki gençlerin artık Instagram'da takip etmedikleri kişilerden DM alamayacaklarını açıkladı. Bazı bölgelerde ise bu kısıtlamalar 18 yaşın altındaki kullanıcılara uygulanıyor.

Instagram'da kayıtlı olan gençler, yukarıda gösterilene benzer şekilde, bu yeni güvenlik önlemi konusunda kendilerini uyaran bir bildirim alacaklar. Benzer şekilde, 16 yaş ve altındaki Facebook Messenger kullanıcıları da yalnızca Facebook arkadaşlarından ya da kendilerine mesaj gönderen kişinin iletişim bilgileri varsa mesaj alabilecekler.

Meta ayrıca, yakında Instagram ve Facebook Messsenger'a gençler için yeni bir özellik ekleyeceğini ve bu sayede mesajlar şifrelenmiş olsa bile takip ettikleri ya da bağlı oldukları kişilerden gelen istenmeyen ve potansiyel olarak uygunsuz görüntüleri görmelerini engelleyeceğini açıkladı. Ek olarak reşit olmayan kullanıcılara da bu tür görüntüleri kendilerinin göndermemesi konusunda uyarıda bulunulacak. Bu özelliğe ilişkin ayrıntılı bilgi ise daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Bununla birlikte, bu ayın başlarında ABD'nin Iowa eyaletinin Başsavcısı TikTok'a karşı bir dava açtı. Davanın sebebiyse TikTok'un çocuklara ve gençlere düzenli olarak müstehcen içerik gösterdiği iddiasıydı. Bu nedenle savcı, 12 yaş ve üzeri kişiler için derecelendirilen uygulamanın iOS sürümünün 17 yaş üstü bir uygulama olarak derecelendirilmesi gerektiğini iddia etti.


Yorum Yazın