İnşaat sektöründe büyük sorun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnşaat sektöründe büyük sorun
Abone ol
Yurt dışına gidişler ve deprem bölgesindeki konut inşasının yoğunluğu, inşaat sektöründe işçi bulma sorununu berberinde getirdi.Vinç operatörlüğünde maaşlar 100 bin TL’lere çıkarak aylık maaşı 73 bin 379 lira olan milletvekillerini geçti.

Sektörün ihtiyacının ancak yüzde 20’sini karşılayabildiği belirtilirken, deprem bölgesinde başlayan inşaatları yetiştirme ve yurtdışına gidişler nedeniyle günlük yevmiyede ücretlerin geçen yıla göre 2 ila 3 kat artarak brüt 2 bin TL’leri bulduğu ifade ediliyor. Bu oranla ücretlerin Avrupa seviyelerine yaklaştığı kaydediliyor.

10Haber'den Leyla İlhan'ın haberine göre; sektörde yaşanan eleman eksikliğine dikkat çeken Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Yeni neslin inşaata ilgisi yok. Aslına bakarsanız şu anda eskisi gibi aşırı bir inşaat yapımı da yok. Her geçen yıl yeni inşaatlar azalıyor. Eskiden 3 şantiye varken 1’e düştü. Şantiyeler daha küçük projeler yapılıyor. Şu anda ekonomi iyi olsa dahi bu sefer de eleman eksikliğinden dolayı yapamazdık” diye konuştu.

Kalan işçilerin yurtdışı fiyatlarını talep ederek fiyatları yukarı çektiğini söyleyen Babacan “Düz işçi de dahil olmak üzere usta bulmada ve vinç operatörü bulmada zorlanıyoruz. Kepçe gibi makineleri kullanmada operatör bulamıyoruz. Vinç operatörlüğünde maaşlar 100 bin TL’lere çıkarak aylık maaşı 73 bin 379 lira olan milletvekillerini geçti” dedi.

Günlük usta ücretinin de 2 bin TL’lere çıktığını aktaran Babacan, buna rağmen 10 kişilik iş varken ancak 2 kişi bulabildiklerini ifade etti.


Yorum Yazın