İngiltere’de artık ’anne’ değil, ’doğuran ebeveyn’ ifadesi kullanılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiltere’de artık ’anne’ değil, ’doğuran ebeveyn’ ifadesi kullanılacak
Abone ol
İngiltere Yerel Yönetimler Birliği tarafından yayınlanan yeni bir dil kılavuzu, İngiliz vatandaşlarına, ebeveynlerini anne ve baba değil "doğuran ebeveyn" şeklinde adlandırmaları talimatını veriyor. Yasaklanan başka terimler arasında "gurbetçi", "ikinci nesil", "ekonomik göçmen" ve "evsiz" yer alıyor.

İngiltere Yerel Yönetimler Birliği, ’saldırgan’ geleneksel terimlerin kullanılmamasına karar verdi. Bu terimler arasında anne, baba, gurbetçi, ikinci nesil, ekonomik göçmen, evsiz ile bayanlar ve baylar gibi ifadeler yer alıyor. ’Anne’ kelimesi yerine ’doğuran ebeveyn’ denilmesine karar verdi. Yasak getirilen başka kavramlar arasında baba, gurbetçi, ikinci nesil, ekonomik göçmen, evsiz ile bayanlar ve baylar gibi ifadeler de yer alıyor.

The Sun’ın haberine göre, Yerel Yönetimler Birliği CEO’su Mark Lloyd CBE tarafından Konseylere gönderilen 18 sayfa uzunluğundaki Kapsayıcı Dil Kılavuzu’nda, dilin eşitlik ve çeşitliliğin sağlanmasındaki rolü göz önünde bulundurularak bazı terimlere yasak getirildi.

“Travma, ırksal travma ve dışlanma deneyimleri, işyerinde LGBTQ+ ve siyah bireyler tarafından daha orantısız bir şekilde ve daha yüksek oranlarda deneyimleniyor” ifadelerinin yer aldığı kılavuzda, çalışanın kişisel geçmişine yalnızca ’ilgili veya gerekli olduğunda’ atıfta bulunulması gerektiği belirtildi.


Yorum Yazın