İngiltere'de 4 Temmuz'da erken genel seçim yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiltere'de 4 Temmuz'da erken genel seçim yapılacak
Abone ol
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 4 Temmuz’da erken seçim yapılacağını açıklayarak, “Bugün, daha evvelden majesteleri Kral ile görüşerek Parlamentonun feshi talebinde bulundum ve Kral bu talebi kabul etti. 4 Temmuz’da bir genel seçim yapacağız” dedi.

İngiltere’de 4 Temmuz’da erken genel seçim yapılacak. Başbakanlık Ofisi'nin bulunduğu Downing Sokağı'nda sürpriz bir basın açıklaması düzenleyen İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, hükümetin ekonomide elde ettiği başarılara değinerek, ekonominin büyüdüğünü, enflasyonun normale döndüğünü ve ekonomik planlarının sonuç verdiğini vurguladı.

Sunak, “Zorlu bir mücadele ile elde edilen bu ekonomik istikrar, sadece bir başlangıçtı. Şimdi asıl soru, sizin temelleri atılan bu çalışmanın sizlere, ailenize ve ülkenize güvenli bir gelecek sağlayacağına inanıp inanmıyor olduğunuz. Şimdi, Britanya’nın istikbalini belirleme zamanı. Ya elde ettiğimiz başarının üzerine yenilerini inşa etmeyi ya da plansızlık ve belirsizlik ile en başa dönme riskini almayı tercih edeceğiz. Bugün, daha evvelden majesteleri Kral ile görüşerek Parlamentonun feshi talebinde bulundum ve Kral bu talebi kabul etti. 4 Temmuz’da bir genel seçim yapacağız” dedi.

Sunak’ın erken seçim açıklaması İngiltere’de enflasyonun nisan ayında son üç yılın en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 2.3 seviyesine düşmesinin ardından geldi.


Yorum Yazın