Sosyal medyada gündem oldu

İnce'nin Memleket Partisi'nde çalıntı logo iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnce'nin Memleket Partisi'nde çalıntı logo iddiası
Abone ol
CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin logosuyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Memleket Partisi'nin logosunun, uluslararası e ticaret şirketi ViziNova'nın logosuyla aynı olduğu belirtildi.

24 Haziran seçimlerinde CHP'den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçimi kaybetmesinin ardından yaşanan süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklif ederek, olağanüstü kurultay talep etmişti.İnce'nin ekibi de olağanüstü kurultay için imza toplamış ancak yeterli imzanın toplanamamasının ardından olağanüstü kurultay gerçekleşmemişti.

Sonraki dönemde parti genel merkezi ile arasında sert rüzgarlar esen İnce, geçtiğimiz aylarda partiden istifa ederek Memleket Partisi'nin kuruluşu için kolları sıvamıştı.Kuruluş dilekçesi resmi olarak bugün İçişleri Bakanlığı'na teslim edilen Memleket Partisi'nin logosu ise 2 gün önceden sosyal medyaya sızdı.Ortasında nazar boncuğu olan logonun etrafında ise 7 bölgeyi temsil eden işaretler yer aldı.

ÇALINTI OLDUĞU İDDİASI

Memleket Partisi'nin logosuyla ilgili sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Buna göre partinin logosunun, Uluslararası E Ticaret Şirketi ViziNova'nın logosundan çalıntı olduğu iddia edildi. Memleket Partisi'nin logosuyla, ViziNova'nın logosu arasındaki bariz benzerlik gözden kaçmazken, iki logo arasında sadece iki fark olduğu görüldü. Bunlardan biri Memleket Partisi'nin logosundaki nazar boncuğu olurken, diğer ise ViziNova'nın logosundaki 8 işaret oldu.

Memleket Partisi'nin logosunda 7 işaret bulunuyor.Memleket Partisi'nden konuya ilişkin bir açıklama yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

Logonun Vizİnova'nın logosuyla çok benzer olduğunun ortaya çıkmasından sonra sosyal medyada konuya ilişkin yorumlar yapıldı. İnce'nin partisinin logosunun çalıntı çıktığı iddia edillirken, "Tebrik ediyoruz, tam AKP'li olmuş" paylaşımı yapıldı. Bunun üzerine bir başka kullanıcı, "Bence çok fark var, yönleri ters. İçindeki nazar boncuğu tam olmamış. Demek ki biraz daha uğraşması gerek" yorumunda bulundu. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise partinin logo şirketinden "tokat yediğini" öne sürdü.   


Yorum Yazın