İnanç Uysal'dan Battal İlgezdi yorumu: İlk defa oluyormuş gibi yapmanın bir manası yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnanç Uysal'dan Battal İlgezdi yorumu: İlk defa oluyormuş gibi yapmanın bir manası yok
Abone ol
KRT TV canlı yayınına katılan Muhalif Ankara temsilcisi İnanç Uysal'ın CHP'den istifa eden Battal İlgezdi hakkında yaptığı yorum dikkat çekti.

KRT TV yayınına katılan Muhalif Ankara temsilcisi İnanç Uysal, yaptığı yorumlarla dikkat çekti.

Geçtiğimiz gün CHP'de yapılan toplantıda uzun süredir belediye başkanlığı yapan Battal İlgezdi’nin Ataşehir için yeniden aday gösterilmeyeceğine karar verildiği öğrenildi.

İlgezdi, sosyal medya platformu X üzerinden partisinden istifa ettiğini şu ifadelerle paylaştı:

- "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor.

- CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum."

Sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İlgezdi, "CHP'de bir kıyım hareketi yapılıyor. Yıllardır bu partide kurultaylar yaşadım. Bu süreçteki kıyım hiçbir dönemde olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Türkiye ve İstanbul'daki tüm belediye başkanları tasfiye ediliyor. İstifamın bir gerekçesi budur. Kurultayda verilen ön seçim sözlerinin hepsinin rafa kalktığını görüyoruz. Hiçbir yerde ön seçimle ilgili bir yoklama yapılmadı. Sadece günü kurtarmak için söylendi ve bitti" diye konuştu.

Bu konu hakkında  yorumda bulunan İnanç Uysal, “CHP'de veya Türkiye'deki siyasette ilk defa oluyormuş gibi yapmanın bir manası yok. Bu devamlı böyle oluyor. Önemli olan bunun sonuçlarını tartışabilmek.” ifadelerini kullandı.

İktidar tarafında böyle bir durum yaşandığında medya gücüyle algı yaratılabildiğini ifade eden Uysal, konunun konuşulabilmesini engellediğini ifade etti. Muhalefette ise herkes bulunduğu yerden rahatsız hissettiğini yüksek sesle dile getirdiğini söyledi. İnanç Uysal, bu durumun parti aidiyetinden çıkmış bir hal olduğu söyledi.


Yorum Yazın