İnanç Uysal: Önemli olan önümüzdeki yüzyıl değil, birkaç saat sonra ne olacağını bilmememiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnanç Uysal: Önemli olan önümüzdeki yüzyıl değil, birkaç saat sonra ne olacağını bilmememiz
Abone ol
Muhalif Ankara Temsilcisi İnanç Uysal, KRT TV ekranlarında vizyon toplantısının niteliğini değerlendirdi.

Muhalif Ankara Temsilcisi ve yazarı İnanç Uysal, KRT TV’de yayınlanan Gün İzi programının konuğuydu. Uysal Remziye Demirkol’un sorularını yanıtladı. 

Demirkol’un “Türkiye’nin 100 yılına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan neler vadedecek? 20 yılın ardından topluma vaatleri neler olacak?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: 

“20 Yıl sonra baştan alıyoruz gibi bir noktaya geldik. AK Parti iktidarı tarihin gördüğü en güçlü iktidar Türkiye için. Tek başına iktidar, 20 yıldır iktidar. Böyle bir gücün varlığı içerisinde 20 yılda herhalde ideolojik olarak çok farklı şeyler gördük. Bugün de geldiğimiz noktada şu anda MHP ile yaşanan bir birliktelik var. Ondan önce mesela bu iktidar çözüm sürecinden geçti. Her söylediğini kabul ettirmeyi bir şekilde başarmış bir iktidar var ortada. Yapabileceklerinin sınırı neredeyse olmadığı bir noktaya da geldik özellikle bu son sistem değişikliliğinin ardından. Şimdi o 20 yıl boyunca yapmadıkları ya da tersini yaptıklarını düzelteceklerini söyleyerek yapıyorlar bu vizyon toplantısını. Bunun için bir vizyon toplantısı yapmaya, bir belge açıklamaya gerek yok. Öyle bir yetkiye sahip ki Sansür Yasası’nın 29. Maddesini Anayasa Mahkemesi’ne götürmesine gerek yok. Ben kaldırdım dese kaldırabilir durumda. O zaman vizyon toplantısı, vizyon belgesi manasız.  

“Yarın kiram ne kadar olur diye düşünürken, 100 yıl sonrasını projeksiyonlayamam” 

Bizim için önemli olan önümüzdeki yüzyılda neler yapacağımız değil. Eğer önümüzdeki yüzyılda neler yapacağımızı konuşabilecek bir ülke olsaydık problem yok. Ama biz yarınla ilgili sorun yaşıyoruz. Birkaç saat sonra ne olacağını bilmiyoruz. Dünyadaki iki temel para biriminin bizdeki karşılığı şu an 18 lirayı geçmiş durumda. Türk Lirası akşama ne kadar olur, yarın ne kadar olur; yarın ev sahibim ne kadar kira artışıyla bana geliri düşünürken ben 100 yıl sonrasına projeksiyon yapamam. Kurumlarım oturmamışken, kurallarım uygulanamazken; birisi için başka, birisi için başka uygulanırken, adalet mekanizmasına güvenimi kaybetmişken 100 yıl sonrasını projeksiyonlayamazsınız.” 


Yorum Yazın