İnanç Uysal: ‘’Diyarbakır’daki operasyonun önceden bilindiğini söyleyebiliriz’’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnanç Uysal: ‘’Diyarbakır’daki operasyonun önceden bilindiğini söyleyebiliriz’’
Abone ol
Dün görevden alınan İl Başkanı Cihan Kayaalp ve 3 yönetici ihaleye fesat karıştırmakla suçlanıyor. MHP Diyarbakır'daki il teşkilatının kapısına kilidi vurdu. Konunun akıbetini yazarımız İnanç Uysal’a sorduk.

Muhalif yazarı İnanç Uysal MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın kapatılmasını ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmasını yorumladı: 

“Operasyonun önceden bilindiğini söyleyebiliriz. Bu Türk siyasi tarihinin bir klişesidir. Görülen lüzum üzerinedir biliyorsunuz. Siyasi partiler kanunun böyle bir sorunu var aslında. Yetki veriyor genel merkezlere. Deniyor ki görülen lüzum üzerine, kapatıyoruz, feshediyoruz. Burada enteresan olan il başkanlığının kapatılmasıydı. Yani insanları görevden almışsınız ama il başkanları devam eder. Yönetim değiştirirsiniz. Burada garip olan il başkanlığının kapısına kilit vurulmasıydı. Biz de dün bu konuyla ilgili muhabirlik yaptık, fakat sonuç itibariyle çıkan şey aşağı yukarı bugünle eş değerdi. Bilgiyi ihaleye fesat karıştırmak şeklinde alamadıysak da akçeli işler şeklinde aldık. Burada önemli olan Cihan Kayaalp aslında daha önce ben yanlış hatırlamıyorsam 2010’dan 2016’ya kadar falan bu tip iddialarla sorgulandı. Hakkında bir dava da açıldı. Ancak 2016’da beraat etti. O beraatten önce aslında dava nedeniyle kendisi partiyle ilişkilenmeye çalışmıştı ve başaramamıştı. Çünkü parti kendisini dava sebebiyle uzak tutmuştu. Beraat ettikten sonra ise partide bir görev alabilmişti.  

BUGÜN DELİLLER DAHA NET 

O dönemden farklı olarak bu defa ise polisin ve savcılığın elinde daha net deliller bulunuyor. Ben MHP’nin bu davranışının son derece doğru olduğunu düşünüyorum. Ama sonuçları nasıl olacak, nasıl bir sonuçla kimlerle ilişkilenecek işte orasını daha sonra; dava devam ettikçe, biraz açıldıkça öğreneceğiz. Burada sıkıntı şu; biraz daha şeffaf olunması lazım bu tip işlerde. O görülen lüzum üzerine cümlesi çok büyük şüpheler uyandıran bir cümle.  

MHP DİYARBAKIR’DA RESET ATIYOR 

Cihan Kayaalp; bu tarz bir şey yaparak, belki de yaptığı iddia edilen diğer şeylerin üstünü kapatmak için böyle bir çabanın içerisine girmiş olabilir. Ancak MHP son dönemde Diyarbakır’da etkindi. Dün orada bu kararın alınmasının asıl şoka sebep olması da bu yüzdendi. Çünkü son dönemde Diyarbakır’a giden yöneticiler olmuştu. Diyarbakır’da bir hareket kabiliyeti olması için çaba gösteriliyordu. Hatta bayağı ciddi cümleler kuruluyordu Diyarbakır’da bir şeyler yapmak adına. Bu Cihan Kayaalp’in yaşattığı şey ciddi biçimde ket vurdu buna. Orada bir ortada bırakılmışlık durumu oluştu. Partinin direkt kapatılması, binanın kapatılması da şöyle okumak lazım. MHP reset atıyor. Binayı kapatarak tamamen o yönetimi resetliyor. Yeni bir yönetimle devam edilecek mi onu bilmiyoruz. Dün denilen, kendilerine söylenen; geçici bir durum olduğu ve tekrar açılacağı yönünde. Ancak bu Cihan Kayaalp’le beraber olmayacak. Bir kere daha beraat etse bile pek bir şansı olmayacaktır. “ 


Yorum Yazın