İmamoğlu’nun, “Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?” sözlerine cevap vermek isteyen Kerimoğlu, sosyal medyada büyük tepki gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu’nun, “Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?” sözlerine cevap vermek isteyen Kerimoğlu, sosyal medyada büyük tepki gördü
Abone ol
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz?" sözlerine yanıt verdi. Kerimoğlu tepkinin nedenini İBB’nin tamamlaması gereken yol çalışmasını tamamlamamasına bağlarken sosyal medyadan şahsına yönelik tepki büyüktü.

CHP'nin yerel yönetimler konulu toplantısında konuşması sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz" ifadesine;

"Bakın ben eğer dışarda sokağa çıkmakta zorlanıyorsam, İstanbul Caddesi'nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve yaratılan trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum. Bakırköy'de sokağa çıkmakta zorlanıyorsam, bu eleştirilere cevap vermekten dolayı duyduğum sıkıntıdan dolayı çıkamıyorum." sözleriyle cevap verdi Kerimoğlu. Bakırköy'de Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bitmeyen projeleri sebebiyle tepki gördüğünü belirtti.

"2019’da başkası aday olsaydı, aynı ekipli yine CHP mi kazanırdı?" sorusuna Kerimoğlu, "O seçimde her kim aday olsaydı kazanırdı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. 16 Nisan 2017 referandumunda zaten CHP’nin İstanbul’da yerel seçimleri kazanacağı belliydi. Esas zora sokan 2019’da 13 bin oyla yerel seçimleri kazanmamızdı. Parti ilkelerine bağlı temiz bir insan olsa Genel Başkanlığı bugün bırakırım. Sayın Genel Başkan ‘Değişim kaçınılmazdır, her konuda değişim olacaktır. Bir gün ben de bu değişimin mutlaka gerçekleşmesi için gerekli adımları atacağım. Partiyi, ehil ellere, liyakatli kadrolara, başarılı, geçmişiyle CHP geleneğini temsil edebilecek insanlar var ise onlara bırakacağım’ dedi" yanıtı verdi.

"İBB’ye aday mısınız?" sorusuna ise Kerimoğlu, "Partimizde gerek milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, PM üyeliğinin dile getirilmesi çok olağan bir olaydır. Şu anda kongre sürecindeyiz, önümüzdeki günlerde Kurultay olacak. Tüzük değiştiğinde, üyeye dönük bir ön seçim söz konusu olduğunda, İBB başkanlığı için yapılacak bir ön seçimde aday olmak istediğimi ifade ettim" yanıtını verdi.

Ancak sosyal medyada programa dair yorumda bulunan vatandaşlar Kerimoğlu ile hiç de aynı fikirde değiller. Bakırköy’deki sıkıntıların tek sorumlusu olarak Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu gören birçok kişi Kerimoğlu’nun İBB adayı olması ya da yeniden Bakırköy Belediye Başkanı adayı olması durumunda kendisine oy vermeyeceklerini belirtiyor.

Yüzlerce yorumdan bazıları şöyle:


Yorum Yazın