İmamoğlu, Karsu, Jahrein üçgeninde yaşananlar...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu, Karsu, Jahrein üçgeninde yaşananlar...
Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sanatçı Karsu Dönmez ile yayımladığı PR çalışması sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Haber Videosu

Muhalif. Özel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Youtube kanalında sanatçı Karsu Dönmez ile video yayımladı. Videoda Karsu ile birlikte yemek yapıp sohbet eden İmamoğlu, Karsu'ya İBB'nin hazırladığı bazı kitapları hediye etti.

Söz konusu video sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Tartışmaların odağı  İmamoğlu'nun neden mutfağa girdiğinin yanı sıra İBB'nin Haziran ayında Karsu'ya konser için ödediği ücret soru işaretlerine neden oldu.

Jahren: Niye?

Twitch yayıncısı Ahmet "Jahrein" Sonuç, İmamoğlu'nun Karsu ile video çekmesine tepki gösteren bir paylaşım yaptı.

Jahrein, videonun fotoğrafının paylaşarak "Niye?" diye sordu.

Jahrein'in bu eleştirisine CHP'den yanıt geldi

Attığı tweetin ardından CHP’nin kendisine ulaştığını ve konuya ilişkin açıklama yaptığını belirten Jahrein, "CHP’den ulaştılar. Karsu bu videoda para almadan bulunmuş. Ekip İmamoğlu’nun kendi PR ekibiymiş. Sadece nohutu İBB’den almışlar. (mutfaktan) Halkın parasıyla 1 kase humus yenmiş. Afiyet olsun. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İçim rahatladı. Gerisi önemli değil" dedi.

Karsu'dan özür dilerim

Jahrein, CHP'nin açıklamasından sonra Karsu'nun tweetini gördüyse ondan özür dilediğini ifade etti. Yaşanan olay sebebiyle İmamoğlu'nun "canı sıkıldıysa" ondan da özür dileyebileceğini aktardı fakat şüphelendiği için özür dilemeyeceğini belirtti.

Eline güç geçeni sorgularım

Jahrein, babasının eline güç geçse bile onu da sorgulayacağını ve yazım üslubu yüzünden kendisine kızanlara hak verdiğini dile getirdi.

Karsu'nun İBB için verdiği konser ücretini paylaştı

Yaşanan olayın ardından "içine kurt" düştüğünü belirten Jahrein, Elektronik Kamu Alımları Platformu'na (EKAP) girerek ihalelere göz attığını ve Karsu'nun İBB için Haziran ayında "bir miktar" ücret karşılığında konser verdiğini açıkladı.

Jahrein, İBB çatısı altında bir sanatçının konser verebileceğini fakat İBB ihalesi ile konser veren bir sanatçının İmamoğlu'nun kişisel PR videosunda bulunmasının etik olmadığını ifade etti.

AK Parti'ye yakın sanatçıların devlet bütçeli ihaleli konserler vermesinden kendisi gibi birçok kişinin rahatsız olduğunu fakat aynısının Karsu için hissedemediklerini dile getirdi.

Jahrein, buna "tamam" olmadığını açıkladı. Bir sanatçının elbette konser verip parasını alabileceğini fakat belediye ile iş yapıyorsa o belediyenin başkanı ile PR çalışmasında boy göstermesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Karsu'nun konser ücretinin ardından İBB'nin "tasarrufları" eleştirildi

Tasarruf gerekçesiyle metrolardaki İstanbulKart yükleme makinalarını, yürüyen merdivenlerin bazılarını kapatan ve yine aynı gerekçe ile metro inşaatları ve tünellerin yapımını durduran İBB'nin haziran ayında Karsu'ya 170 bin lira ödeme yapması sosyal medyada eleştirildi.

Bu eleştiri aşağıdaki fotoğrafla birlikte sosyal medyada sıklıkla paylaşıldı.

Karsu'ya ödenen ücret soru işaretlerine neden oldu; çünkü en ünlü şarkıcıların, en yüksek fiyatı talep ettiği yılbaşı gecesinde  2021 için  200 Bin liradan başlayan fiyatlar olarak basına yansıdı.

Öte yandan konuya dair eleştiride bulunan ve konser ücretini paylaşan Jahrein'in daha önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşüp Twitch üzerinden yayın yaptığı biliniyor.

Jahrein bu akşam TV'de

Ahmet 'Jahrein' Sonuc, bu akşam HaberTürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olacak. Jahrein'in yaşanan bu hadiseler hakkında konuşup konuşmayacağı merak ediliyor.

Jahrein: İBB'de konser vermiş birinin İmamoğlu'nun PR videosunda çalışması ne kadar etik?

Jahrein, Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Altaylı, Jahrein'in İmamoğlu eleştirisinden önce kendisini davet ettiğini açıkladı.

Jahrein, Ekrem İmamoğlu'na oy verdiğini bu yüzden ondan beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi. İktidar kanadından bir hata yapıldığında bunu beklediğini fakat kendisinin oy verdiği biri hata yaptığında üzüldüğünü ve sinirlendiğini dile getirdi.

İmamoğlu'nu sevdiğini fakat bazı durumlarda yaptığı şeylerin suni geldiği noktasında eleştirdi. Bu yüzden "Niye?" diye tweet attığını açıkladı. İmamoğlu'nu ve Karsu'yu eleştirirken kullandığı dilin hatalı olduğunu kabul ederek özür diledi fakat şüphelendiği için özür dilemeyeceğini, şüphelenilmesi gerektiğini ifade etti.

Şu anki iktidarın gideceğine inandığını söyleyen Jahrein, bu yüzden yeni gelecek iktidarın mercek altında tutulması gerektiği görüşünü paylaştı.

Demet Akalın ve Alişan'ı nasıl sorguluyorsak diğerlerini de sorgulamamız lazım

Jahrein, Demet Akalın ve Alişan gibi sanatçıların devlet bütçesi ile konser verdiğinde bunun sorgulandığını belirtti. İmamoğlu, Karsu'yu çıkartıyorsa aynı sorgulanmanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Jahrein, vergilerimiz bir parti için harcanıyor mu harcanmıyor mu? Vatandaşların her zaman bu şekilde sorgulama yapması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum Yazın