İmamoğlu - Kaftancıoğlu arasında kavga iddiaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu - Kaftancıoğlu arasında kavga iddiaları
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile gerginlik yaşadığı iddia edilmişti. İmamoğlu, Kaftancıoğlu'nun söylediği iddia edilen sözler hakkında konuştu: “Canan Kaftancıoğlu, nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin 2023 bütçesini meclise sunmadan önce Saraçhane'deki makam odasında açıklamalarda bulundu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, konuşmasında bütçe ve yerel seçim konularına değindi.

Açıklamanın ardından gazeteciler, bazı medya organlarında çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arasında bir gerginlik olduğu, bazı hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı yönündeki iddiaları sordular.

İmamoğlu “Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” dedi.

Neler Olmuştu?

- Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu'nun adaylık için CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan destek istediğini köşesinde yazmıştı.

Zafer Şahin'in iddiasına göre Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun "Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?" önerisine şu cevabı vermişti: "Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma."

- Sabah yazarı Mahmut Övür ise 24 Kasım 2022 tarihinde yayımlanan “İmamoğlu il binasını bastı mı?” başlıklı yazısında Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında geçtiğini iddia ettiği bazı diyalogları aktarmıştı. Övür’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Sevgili Zafer Şahin yazdı, İmamoğlu da bu aktörü yanında görmek için şöyle bir teklif götürmüş: "Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?" Kaftancıoğlu, bu öneriye sert cevap vermiş: "Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma."

Tabii kavga burada kalmıyor... Kaftancıoğlu biraz da kendi pozisyonunu sağlamlaştırmak için önüne çıkan her fırsatı, İmamoğlu'na vurmak için kullanıyor. Deyim yerindeyse bilinçli bir strateji izliyor. Bunun son örneği de bu gerilimden bir süre sonra yapılan İstanbul CHP İl Divan Kurulu toplantısında yaşandı. İlginç olan Divan Kurulu üyelerinden birinin İmamoğlu'nun akrabası Ufuk İnan olmasıydı. Kaftancıoğlu, İnan'ın da bulunduğu o toplantıda İmamoğlu'nun hırsını yenemediğini, bir "şizofren" gibi davrandığını söylüyordu. Tabii bu sözlerinin hemen İmamoğlu'na ulaşacağını da biliyordu ve öyle de oldu. Ufuk İnan, toplantıdan hemen sonra İmamoğlu'nu arıyor ve Kaftancıoğlu'nun kendisine "şizofren" dediğini aktarıyordu. CHP açısından belki de en kritik nokta bundan sonra olacaktı.

İmamoğlu bu sözleri duyar duymaz İstanbul CHP il binasına gidiyor ve öfkeyle Kaftancıoğlu'nun odasına giriyordu. Bu tam anlamıyla bir baskındı. Ancak CHP kulislerinde konuşulanlara göre, Kaftancıoğlu bu baskının hedefine ulaşmaması için il binasını terk etmişti. Bu, Kaftancıoğlu'nun ince siyaset yöntemiydi. CHP'lilere göre Kaftancıoğlu bu tür toplantılarda söylediği sözlerin kulislere sızmasını sağlıyor ve pozisyonunu güçlendiriyordu. Son dönemde sık sık İmamoğlu'na hakarete varan sözlerinin kulislerde konuşulmasının nedeni de buydu. Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na zaman zaman "aptal" veya "müteahhit kafalı" demesine CHP'liler alışmışlardı ama ilk kez "şizofren" demesi şaşırtmıştı onları.”


Yorum Yazın